Вживання алкоголю жінками підвищує ризик мастопатії

— 13 квітня 2010, 17:29

Такі висновки зробили вчені з Вашингтонського і Гарвардського університетів, пише PhysOrg.

Дослідники у період з 19996-го по 2007 роки регулярно проводили медичний огляд понад 9 тисяч дівчат у віці від 9 до 15 років з 50 штатів США.

Учасницям наукового експерименту ставили питання про вживання алкоголю та проводили діагностику мастопатії і схожих з нею доброякісних уражень грудних залоз.

У результаті, вчені виявили, що ризик розвитку мастопатії знаходиться в прямій залежності від обсягів споживання спиртного.

"Наше дослідження ясно показало, що ризик доброякісних захворювань грудей збільшився з кількістю споживаного алкоголю в цій віковій групі", - зауважив Грем Кольдіц з онкологічного центрі у Вашингтоні.

Так, серед учасниць дослідження, що вживали алкоголь від 6 до 7 днів на тиждень, доброякісні захворювання грудних залоз спостерігалися в 5,5 рази частіше, ніж у тих, хто випивав не частіше одного разу на тиждень.

При частоті вживання спиртного від 3 до 5 разів на тиждень цей ризик підвищувався приблизно в три рази.

У цілому, учасниці дослідження, яким поставили діагноз мастопатії, вживали алкоголь частіше за інших, випивали за один раз і в середньому за день більшу кількість спиртного, і були більш схильні до непомірного споживання спиртного і запоїв, ніж їх однолітки зі здоровими грудьми.

"Це дослідження свідчить, що алкоголь має бути обмежений у підлітковому та ранньому дорослому віці, що грає ключову роль в запобіганні раку молочної залози в майбутньому", - додав науковець Грем Кольдіц.

Реклама:

Головне сьогодні