Топ-10 найзатребуваніших професій у Британії

Десять галузей, які відчули нестачу спеціалістів за перші три місяці року і які будуть затребувані у найближчому майбутньому, назвала рекрутингова компанія "Hays".

1. Попри економічну ситуацію, необхідність тривалих досліджень та розробки нових ліків означає, що фармацевтичні компанії знаходяться у більш стабільному становищі, ніж багато інших галузей.

Особливо добре почуваються економіка здоров'я, перевірка якості та статистичне програмування, оскільки законодавство вимагає все більш ретельної перевірки продуктів перед їхнім виходом на ринок.

2. "Кредитний голод" та крах таких банків, як "Northern Rock" та "Lehman Brothers" висунули на перший план потребу в чітких стандартах ризиків для захисту акціонерів та економіки в ширшому розумінні.

Це створило великий попит на спеціалістів з оцінки операційних ризиків, тож вони можуть вимагати для себе великих зарплат. Зокрема, є багато вакансій в аудиті.

3. Більшість інвестиційних, корпоративних та роздрібних банків зараз відбудовують свій бізнес. Звідси й потреба у постійних або тимчасових кандидатах із різними рівнями досвіду роботи на фінансових ринках.

Зокрема, банки наймають "генераторів прибутків", які спілкуються з клієнтами, мають великий досвід роботи у банківській сфері та відповідний рівень оцінки ризиків та контролю. Також банки полюють на професіоналів з технологій, менеджерів проектів та експертів зі змін.

4. Великобританія відчуває нестачу лікарів, кваліфікованих соціальних працівників та інших спеціалістів у галузі охорони здоров'я, що робить робочі місця у цій галузі одними з найбільш певних.

5. Оскільки багато компаній переглядають свої ІТ-системи для найбільш ефективного застосування технологій, ІТ залишається галуззю, що зростає. Є високим попит на акредитованих консультантів з безпеки (CLAS, CHECK та CISSP), а також значно зросла кількість вакансій в електронній комерції, тому що все більше компаній сподіваються розвивати успішні пропозиції онлайн.

6. Зростає популярність цифрового маркетингу. Є потреба у менеджерах з маркетингу, оптимізації пошукових машин, організаторів кампаній email-маркетингу та керівників онлайн-маркетингу. Такі кандидати - дефіцит, оскільки це відносно новий маркетинговий канал.

7. Істотні зміни чекають ні більшість будівельно-житлових асоціацій, зокрема, щодо їхньої організації, праці персоналу та структури. Ці зміни та нові проекти відтягнуть час та ресурси від вже існуючих проектів та потребуватимуть нових навичок.

8. Енергетичний сектор Великобританії продовжує зростати. Зокрема, "Hays" очікує процвітання атомної галузі. Проте нові робочі місця очікуються не лише від "нових" технологій, адже "виведення з експлуатації" також продовжує потребувати спеціалістів.

9. Не вистачає викладачів математики та наук, а також вчителів молодших класів.

10. Користується попитом технічне ведення фінансів. Великі корпорації та невеликі компанії особливо потребують аналітиків та фінансових контролерів.

За матеріалами "The Daily Telegraph"

Реклама:

Головне сьогодні