Сильний землетрус у Китаї: сотні загиблих, тисячі поранених

— 14 квітня 2010, 11:06

Землетрус стався у середу близько 8 ранку, коли більшість людей ще не пішли на роботу. За попередніми даними загинули щонайменше 300 людей, близько 8 тисяч - отримали поранення, передає ВВС.

За даними китайських ЗМІ, десятки місцевих жителів не можуть вибратися з-під завалів.

Стихійне лихо сталося у високогірному Юйшу-Тибетському автономному окрузі, де проживають в основному етнічні монголи і тибетці - селяни і скотарі. У провінції Цінхай також розташовано безліч вугільних і мідних шахт.

Епіцентр землетрусу знаходився в 380 км від міста Голмуд на відносно невеликій глибині 10 км, повідомили в американському Геологічному суспільстві.

Землетрусу передували два потужних поштовхи силою 5,3 і 5,2 бали. За деякими відомостями, більше 85% будівель у районі епіцентру зруйновано.

"Обрушилися багато одноповерхових будинків. Більш високі будівлі уціліли, але в них утворилися великі тріщини", - зазначають свідки.

У район стихійного лиха направлені війська і рятувальники, однак найближчий до постраждалого регіону аеропорт знаходиться на відстані кількох сотень кілометрів.

"Щоб врятувати людей, які опинилися під завалами будинків, буде використана армія", - передає слова одного з місцевих чиновників китайське державне інформагентство Синьхуа.

У гірському Юйшу-Тибетському автономному окрузі землетруси відбуваються нерідко, однак нинішнє стихійне лихо стало найсильнішим у цьому регіоні з 1976-го року, повідомляють в американському Геологічному суспільстві.

Нагадаємо, у 2008-му році в провінції Сичуань і Юньнань стався сильний землетрус. Тоді, в результаті землетрусу загинули майже 70 тисяч осіб, ще п'ять мільйонів людей залишилися без даху над головою.

Реклама:

Головне сьогодні