Зловмисники в Польщі наживаються на катастрофі

— 14 квітня 2010, 13:26

Зазвичай, хакери пробують використовувати свята або інші важливі події для власної вигоди. Подібне сталося і у випадку з катастрофою ТУ-154, в якій загинув президент Польщі Лех Качиньський, повідомляє "Дело".

З'являються інтернет-сторінки, що виманюють гроші за розміщення тексту в книзі співчуття. Приміром, за смс із текстом співчуття, що нібито мали занести до книги в Президентському палаці, вимагали 30 злотих (близько 10 доларів).

Інший метод - зараження комп'ютерів під час пошуку інформації про авіакатастрофу. Серед результатів інтернет-пошуку трапляються сторінки, в яких немає ні слова про трагедію, а тільки вірус, що вражає комп'ютер користувача.

Автоматичні фільтри Google уже попереджають про це перед тим, як зайти на подібні сторінки.

Після того, як користувач зайшов на таку веб-сторінку, його скеровують на вітрину, де починається завантаження вірусу.

На інших сторінках користувач бачить повідомлення, що став об'єктом інтернет-атаки і пропонується сканування комп'ютера. Сканування є фальшивим і повинне спонукати до покупки фальшивого антивірусу.

"Найближчим часом таких сторінок може з'явитися ще більше. На поштові скриньки швидше за все потраплятимуть повідомлення з пропозицією зайти на веб-сторінку з матеріалом про авіакатастрофу. На жаль, навіть у таких трагічних моментах кіберзлочинці не перестають думати про доходи", - заявив Петро купчик з Kaspersky Lab Polska.

Реклама:

Головне сьогодні