Ризик смерті від інфаркту залежить від кількості зубів

— 14 квітня 2010, 15:04

Вчені зі Швеції виявили пряму залежність між кількістю зубів у людини та ризиком смерті від ішемічної хвороби серця, передає Physorg.

"Людина, у якої менше ніж 10 власних зубів ризик померти від ішемічної хвороби серця у сім разів вищий, ніж у людей того ж віку і тої ж статі з більш ніж 25 зубами", - зауважив керівник дослідження Андерс Холмлунд.

Результати інших досліджень, опублікованих за останні 15 років вже показували зв'язок між здоров'ям порожнини рота і серцево-судинними захворюваннями. Однак дослідження науковців зі Швеції показує прямий зв'язок між кількістю зубів та ризиком померти від хвороби серця.

Вчені з Каролінського університету протягом 12 років спостерігали за 7674 чоловіками та жінками, більшість яких мали проблеми з ротовою порожниною. Також науковці розглянули причини смерті 629 осіб, які померли протягом дослідження. З'ясувалося, що причиною смерті 299 осіб стали серцево-судинні захворювання.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, серцево-судинні хвороби є лідером серед причин смерті. Так, щороку від хвороб серця помирає понад 17 мільйонів людей.

Реклама:

Головне сьогодні