Продажі окремої моделі Lexus припинили через скандал

— 14 квітня 2010, 14:59

Рішення було прийнято після того, як американські асоціації споживачів застерегли від покупки позашляховика Lexus GX 460 через побоювання, що він схильний перевертатися на дорозі, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Керівництво Toyota стверджує, що не сумнівається в безпеці свого автомобіля. Проте, продажі будуть припинені до подальшого розслідування.

Раніше автоконцерну вже довелося відкликати більше 8 млн. авто по всьому світу через проблеми з педалями газу, що мали тенденцію залипати в килимовому покритті, і деяких проблем із системою гальмування.

Організація Consumer Reports, що проводить тестування різних товарів в інтересах споживачів, у своєму звіті привласнила автомобілю Lexus GX 460 категорію "Не купувати в жодному разі: небезпечно для життя".

"При максимальному розгоні на нашому полігоні придбаний нами GX почав втрачати керування і практично ліг на бік, поки в дію не вступила система електронної стабілізації, і ми знову змогли контролювати автомобіль", - йдеться у звіті організації.

"Ми думаємо, що в реальному житті така ситуація може призвести до повного перекидання автомобіля, що може викликати серйозну травму або навіть смерть", - наголошується в документі.

При цьому автори звіту визнають, що у них немає даних про реальні випадки перекидання Lexus GX 460.

Ця модель надійшла в продаж у США близько трьох місяців тому, і за даними споживчих організацій було продано вже близько 5 тис. авто.

"Наші інженери провели подібні випробування, і ми думаємо, що їхні результати повною мірою вказують на те, як автомобіль поведеться в реальному житті", - йдеться в заяві Toyota.

"Однак ми спробуємо повторити тест, проведений Consumer Reports, щоб з'ясувати, чи потрібно починати якісь дії", - також заявили в компанії.

Однак на думку Пола Айзенстіна, редактора вебсайта DetroitBureau.com, присвяченого автомобільній промисловості, компанії Toyota завдано ще одного відчутного удару.

"Щоразу, коли вони, здавалося б, вирішують один скандал, виникає щось нове", - заявив Айзенстін.

Зараз компанії Toyota загрожує рекордний штраф у 16,4 млн. доларів з боку Міністерства транспорту США за те, що фірма вчасно не попередила про проблему з педаллю газу.

До кінця тижня японському автогіганту треба буде вирішити, чи хоче він оскаржувати цей штраф.

Реклама:

Головне сьогодні