Виявлено нову генетичну причину облисіння

— 15 квітня 2010, 17:06

Група вчених під керівництвом Анжели Крістіано з Колумбійського університету у Нью-Йорку проаналізувала спадкову інформацію представників кількох сімей з Пакистану та Італії, пише Science Daily.

Як йдеться у науковому звіті, опублікованому в журналі Nature, деякі члени цих сімей страждали спадковим гіпотріхозом (захворюванням, яке призводить до втрати волосся в результаті зменшення волосяних цибулин, яке зазвичай виявляється ще в дитячому віці).

Результати дослідження показали, що у членів трьох сімей присутня однакова мутація гену APCDD1, розташованого на 18-й хромосомі.

Попередні дослідження цього гену показали, що він впливає на розвиток інших форм облисіння, зокрема вогнищевої і андрогенної алопеції.

Як з'ясували науковці, мутація цього гена блокує синтез білків сигнального шляху Wnt, які беруть участь у багатьох процесах формування та розвитку органів і тканин.

Раніше схожі дослідження проводилися на мишах. Тоді результати показали, що цей сигнальний шлях регулює процеси росту і випадіння волосся у тварин. Однак наявність аналогічних механізмів регуляції у людей автори нового дослідження показали вперше.

"Ми, нарешті, виявили зв'язок між сигнальним зв'язком Wnt та людськими хвороба волосся, що має велике значення", - зауважила Анжели Крістіано.

Науковець зазначила, що існуючі зараз ліки від облисіння є гормонами, які мають небажані побічні ефекти.

"І на відміну від загальнодоступних лікувань випадіння волосся, пов'язаних з гормональним блокуванням шляхів, лікування за участю сигнального в'язку Wnt буде негормональним", - зауважила Крістіано.

Реклама:

Головне сьогодні