Вулкан паралізував авіарух у Європі. Відео

— 16 квітня 2010, 10:48

О 8-й годині ранку за місцевим часом із Франкфурта перестали підніматися в небо літаки, повідомляє "Німецька хвиля".

Посадки ще можливі, але впродовж дня їх теж можуть припинити. Як довго триватиме обмеження польотів, наразі невідомо. Поліпшення погодних умов очікують не раніше суботи. Це також залежить від того, чи будуть нові викиди попелу з вулкану в Ісландії.

Виверження вулкану на півдні Ісландії розпочалося у четвер. Вулкан спав останні 200 років, але давав про себе знати ще в березні.

У четвер хмара попелу з вулкану накрила північ Європи і повільно рухається в південно-східному напрямку. У зв'язку з цим закрито повітряний простір у кількох країнах: Великобританії, Ірландії, Франції, Данії, Бельгії, Швеції та Норвегії. Повністю припинив роботу найбільший європейський аеропорт - лондонський "Хітроу". Сотні тисяч пасажирів ночували на аеровокзалах.

Це найбільший в історії авіації інцидент, коли природні умови змусили припинити польоти в масштабах континенту.

У Польщі з особливим занепокоєнням стежать за розвитком ситуації, оскільки на суботу запланована церемонія прощання із загиблим в авіакатастрофі президентом Лехом Качинським.

Прибуття на урочистості багатьох міжнародних лідерів тепер під питанням. У Данії обмеження авіаруху вже затьмарили святкування ювілею королеви Маргарети, якій у п'ятницю виповнюється 70-років. Чимало гостей не змогли прибути до Копенгагена.

Реклама:

Головне сьогодні