Відеоігри не мають негативного впливу на сон підлітків?

— 16 квітня 2010, 12:58

Існує мало наукових даних про вплив відеоігор на сон. Але неофіційні дані вже давно показують, що проведення вечірнього часу за відеоіграми може мати згубні наслідки на сон.

Щоб перевірити теорію, дослідники з австралійського університету Фліндерс в Аделаїді вирішили провести науковий експеримент. До участі в останньому були запрошені 13 підлітків у віці від 14 до 18 років, у яких не було жодних проблем зі сном, передає ВВС.

Так, учасники експерименту мали в один вечорів протягом 50 хвилин перед сном грати у відеогру Call of Duty 4: Modern Warfare- гра, в якій гравець бере на себе роль учасника сучасного єйського конфлікту.

На другий день тижня підліткам запропонували переглянути документальний фільм "Марш пінгвінів", у якому показана щорічна подорож імператорських пінгвінів Антарктиди до місць розмноження.

У результаті виявилося, що під час перегляду фільму троє підлітків заснули, у той час як під час гри усі були жвавими.

ВІДЕО ДНЯ

Що ж стосується сну, то після відеогри підліткам знадобилося трохи більше часу на те, щоб заснути, ніж після перегляду фільму. Так, у середньому після гри підлітки засинали через 7,5 хвилин, що на 4 хвилини довше, ніж після фільму.

"Ми навмисне вибрали дуже спокійний фільм, який відрізнявся від дуже агресивної, наповненої ефектами, відеогри, щоб це могло створити найбільший вплив на сон", - зауважив старший викладач в галузі клінічної психології дитини, який керував дослідженням Майкл Гредісара.

"Ми були здивовані, що агресивна відеогра не призвела до набагато довшого часу, необхідного для засинання", - зауважив він.

Разом з тим науковець виключає, що зі збільшенням тривалості гри зросте і її вплив на психологічний стан гравців, що у свою чергу вплине на їхній сон.

Реклама:

Головне сьогодні