Тест

Ізраїль заборонив ввезення iPad

Головною причиною заборони мінікомп'ютера iPad є його головне достоїнство: потужність передавача, яка, на думку ізраїльської влади, може перевантажити місцевий бездротовий зв'язок.

Заборона буде діяти до тих пір, поки фахівці не дадуть висновок, що iPad відповідає ізраїльським стандартам бездротового зв'язку, передає ВВС.

Заборона розповсюджується не тільки на громадян Ізраїлю, які хочуть ввезти комп'ютер в країну, але й на туристів. У зв'язку з цим митники до четверга конфіскували вже близько десятка планшетів iPad.

"Якщо включити обладнання, яке працює на тій же частоті, що і місцеві прилади, але не призначене для цього, будуть перешкоди. Нам не важливо, де люди придбали це обладнання, головне, що воно може викликати хаос", - пояснив представник міністерства зв'язку Ізраїлю Наті Шуберт.

Справа в тому, що в США допускається більш потужний бездротовий зв'язок, ніж у Європі та Ізраїлі, а це означає, що більш сильний сигнал iPad може перервати зв'язок у інших приладів.

[L]Ізраїльські власті стверджують, що заборона на iPad ніяк не пов'язана зі спробою встановити торговельні обмеження, а є лише превентивним заходом для захисту бездротових комунікацій.

Хоча європейські стандарти практично не відрізняються від ізраїльських, Ізраїль - єдина країна, яка ввела заборону на iPad.

Шуберт висловив надію, що проблема вирішиться вже до моменту виходу комп'ютера на міжнародний ринок.

До цього часу конфісковані планшетники iPad будуть зберігатися на митниці, поки їхні власники не вирішать покинути країну або надіслати свою іграшку додому поштою - за свій рахунок, звісно.