У Львові з'явиться "енергоефективна" школа

— 20 квітня 2010, 11:09

Проект впроваджуватимуть у рамках програми ЄС "MODEL-CIUDАD". Це пілотний проект, і втілюватимуть його близько 30 місяців, повідомляє "Німецька хвиля".

Передбачено, що у визначеній школі-гімназії міста буде утеплено зовнішні фасади, замінено віконні конструкції, модернізовано внутрішню систему теплозбереження і встановлено систему автоматичного регулювання тепла в залежності від погоди.

На це передбачено близько 130 тисяч євро, 80 відсотків з яких виділить ЄС.

Усі ці заходи дозволять скоротити енергоспоживання і зекономити кошти школи, каже виконавчий директор асоціації "Енергоефективні міста", що є партнером проекту, Жерар Мане.

Водночас учні цієї школи, молоде покоління в такий спосіб отримає нагоду ознайомитися з питанням енергоефективності, адже Україна залишається одним з найбільших споживачів енергії у Європі, зауважили представники ЄС.

"Проект дозволить зміцнити спроможність міської влади вирішувати проблемні питання енергоспоживання", - додав Жерар Мане.

Це перший проект у Львові, що втілюється в рамках цієї програми. Ще два аналогічних проекти в інших бюджетних закладах впроваджуватимуть у Луцьку та Кам'янець-Подільському.

Реклама:

Головне сьогодні