Тест

Романа Поланського можуть екстрадувати до США

Крім того, суд відмовився задовольнити клопотання адвокатів режисера про перегляд і можливе закриття справи через процесуальні порушення, нібито допущені стороною обвинувачення при винесенні рішення про арешт.

Таким чином, суд усунув останні перешкоди на шляху до екстрадиції 76-річного Поланського в США, повідомляє Бі-Бі-Сі.

З вересня минулого року Поланськи знаходиться під домашнім арештом у Швейцарії, очікуючи на рішення за американським ордером на його арешт, виданий судом США в зв'язку з вироком у справі про спокушання в 1977 році 13-річної дівчинки.

Режисер виїхав із США в 1978 році, до винесення вироку, і з того часу більше не повертався до Сполучених Штатів.

Після арешту Поланськи його адвокати подали заяву про апеляцію у зв'язку з процесуальними порушеннями в ході суду в 70-і роки.

Влада Швейцарії заявила, що рішення з питання про екстрадицію режисера не буде прийнято доти, поки не будуть вичерпані всі можливості щодо апеляції в американських судах.

Міністерство юстиції Швейцарії заявило, що не має сенсу змінювати запобіжний захід, що застосовується на даний час, тобто домашній арешт, доки в США не буде прийнято остаточне рішення по всіх апеляціях.

Останній фільм Романа Поланського "Безіменний автор" одержав премію "Срібний ведмідь" на Берлінському кінофестивалі в лютому цього року.