Пекучий перець чилі допомагає спалювати жири

85
28 квітня 2010

Дослідники дійшли висновку, що печіння, яке ви відчуваєте, з'їдаючи перець, може збільшити споживання калорій та "окиснення" шарів жиру, пише "The Telegraph".

Для тих, хто не любить "пожеж" у роті, також є хороша новина - існують рослини, що містять "не палаючу" версію капсаіцину - "дигідрокапсіейт" (DCT), що володіє корисними властивостями перців без надмірної гостроти.

Дослідники з Каліфорнійського університету на чолі з доктором Девідом Гебером знайшли 34 добровольців, які погодилися протягом 28 днів вживати лише низькокалорійну рідку їжу. У якості додатку до неї частина піддослідних одержувала пігулки із DCT, решта - плацебо.

Виявилося, що ті, хто вживав DCT, протягом кількох годин після їжі витрачали майже вдвічі більше енергії, аніж "група плацебо". Також DCT збільшив окиснення жиру, змушуючи тіло використовувати його як паливо.

Результати дослідження будуть представлені на щорічній Конференції з експериментальної біології.



powered by lun.ua