На Тернопільщині 3-місячне немовля вбила дитяча суміш?

— 13 травня 2010, 10:38

Через складне отруєння нітратами у селі Жуківці, що у Тернопільської області померла тримісячна Юля Покляпка.

Її брата, з двійнят, вдалося врятувати. Мати дітей підозрює, що дозу отрути діти отримали з дитячої суміші "Малютка", пише Gazeta.ua.

Жінка каже, що якраз напередодні готувала їм їжу з нової пачки дитячого харчування.

"Дітей з народження годую цією сумішшю, і ніяких проблем не було. А це якраз купила нову пачку в райцентрі. Надвечір приготувала їсти, а зранку найшла дочку в колясці мертвою", - розповіла вона.

Правоохоронці направили тіло дівчинки на експертизу в Тернопіль. В цей час мама знову погодувала сина дитячою сумішшю. За дві години шкіра малюка посиніла. "Швидка" забрала його в райцентр, а звідти його направили в реанімацію обласної дитячої лікарні. Дитину вдалося врятувати.

Медики діагностували в нього сильне отруєння нітратами. Експерти забрали зразки суміші і води, з якої мати готувала їжу дітям на аналізи. Їх результатів наразі немає.

"В селі пускають чутки нібито діти отруїлися через ремонт в хаті, чи то від того, що ми картоплю кропили. Але насправді ремонту в тій частині будинку, де живуть діти, ми не робили. Картоплі хімікатами не кропили - навіть посадити її ще не встигли", - відказує мати.

Медики обласної дитячої лікарні відмовляються говорити з журналістами про хід лікування дитини від отруєння, та висловлювати свої думки з приводу того що могло стати джерелом отруєння.

Натомість, через смерть немовляти, яка, ймовірно, була пов'язана зі вживанням молочної суміші "Малютка" головний державний санітарний лікар Геннадій Рожков вже доручив перевірити підприємство, де вироблялася ця суміш, передає УНІАН з посиланням на Державну санітарно-епідеміологічну службу.

"Я вважаю за необхідне провести перевірку суміші "Малютка". В найкоротші строки ми отримаємо результати експертизи і будемо вживати відповідні заходи", - наголосив Рожков.

"У зв'язку із даною ситуацією Державна санітарно-епідеміологічна служба України буде проводити позапланову перевірку всіх виробництв дитячого харчування, а також посилить контроль за ввезенням продуктів дитячого харчування", - зазначив він.

Наразі дано доручення Головному державному санітарному лікарю Тернопільської області провести детальне розслідування даного випадку смерті дитини.

Водночас, Головному державному санітарному лікарю Полтавської області доручено провести позапланову перевірку ВАТ "Хорольський молококонсервний комбінат дитячих продуктів" з лабораторним дослідженням зразків продукції і у випадку виявлення порушення санітарного законодавства вжити відповідні адміністративні заходи.

Реклама:

Головне сьогодні