Forbes: топ-10 супермоделей із найвищими заробітками

Останнім часом світ моди дотримується поміркованої політики, роблячи ставку переважно на визнаних супермоделей. Причина цього полягає у світовій кризі та у скрутному становищі рекламної галузі.

Згідно з даними спільноти видавців журналів Magazine Publishers of America, рекламних сторінок із одягом та аксесуарами у проміжку між квітнем 2009-го та 2010-го було лише 12%, тоді як роком раніше їх було більше на 20%.

"За винятком двадцяти топ-дівчат стало менше роботи та менше грошей", - констатує головний маркетолог Limited Brands Едвард Разек.

"Компанії хочуть знати, що коли вони вкладають гроші у талант, він буде антикризовим", - каже старший віце-президент та виконавчий директор IMG Models Айван Берт.

"Ми бачимо, що досвідчені моделі продовжують добре заробляти", - зазначає Берт, чия компанія представляє супермоделей Жізель Бюндхен та Гайді Клум.

Коли світова економіка оговтається, світову фешн-індустрію підкорюватиме свіжа зміна, яка вже готова до того, аби претендувати на серйозні контракти. Наприклад, це може бути Коко Роша, Джулія Стегнер або Констанс Яблонскі.

Має непогані шанси потрапити до списку наступного року колишня модель Calvin Klein Jeans Лара Стоун.

Цьогорічний список найбільш високооплачуваних моделей було складено за приблизними оцінками їхніх заробітків з липня 2009-го до липня 2010-го.

Топ-10 вкотре очолює 29-річна бразилійка Жізель Бюндхен. Одружена із квотербеком американської Національної футбольної ліги Томом Брейді, модель заробила торік 25 мільйонів доларів. У грудні 2009-го Жізель народила дитину, миттєво скинула набрану вагу та повернулася до роботи.

Колишня подружка Леонардо ДіКапріо взяла участь у рекламних кампаніях True Religion jeans, Dolce&Gabbana. Також вона має власну лінію засобів догляду за обличчям та марку вишуканих сандалів Ipanema by Gisele.

Небайдужа до проблем навколишнього середовища красуня також пожертвувала 1,5 мільйони доларів на користь жертв землетрусу на Гаїті.

38-річна німкеня Гайді Клум є другою у списку зі своїми 16 мільйонами доларів. Від модельної кар'єри вона дещо відволіклася заради телешоу Project Runway. Нині триває вже сьомий його сезон, на основі шоу було створено навіть відеогру.

Багатодітна матуся Гайді є окрасою показів Victoria's Secret, бере вона участь і в рекламних кампаніях LG, Diet Coce, McDonald's та Volkswagen.

У 2009-му Гайді народила свою четверту дитину, а нещодавно відсвяткувала п'яту річницю подружнього життя зі співаком Сілом.

Третє місце посідає британська супермодель Кейт Мосс. Попри особисті та професійні злети і падіння, 36-річна Мосс минулого року без роботи не сиділа й заробила 9 мільйонів доларів.

Окрім розробки модної лінії одягу для британської мережі магазинів Topshop, Кейт випустила нові парфуми й наразі працює над дизайном сумочок Longchamp. Красуня також є обличчям брендів Versace та David Yurman.

У листопаді Кейт викликала хвилю обурення в організацій, що борються проти анорексії та інших розладів харчування, заявивши Women's Wear Daily: "Ніщо не смакує ліпше, ніж відчуття власної худорлявості".

Трійку лідерів наздоганяє янголятко Victoria's Secret, бразилійка Адріана Ліма, яка заробила торік 7,5 мільйонів доларів. Її кар'єрний зліт розпочався з перемоги у конкурсі Ford Models.

У листопаді 28-річна Адріана подарувала чоловікові, баскетболісту Марко Ярічу, донечку.

25-річна голландська красуня Даутцен Крез два роки тому також долучилася до зграйки янголів Victoria's Secret. Її минулорічний заробіток склав 6 мільйонів доларів, тож вона посідає п'яте місце.

Під час нещодавньої fashion week дівчину можна було побачити на подіумі у вбранні від Prada. Даутцен має вельми вигідний контракт із косметичною торговою маркою L'Oreal. Також вона була обличчям Calvin Klein Eternity та Calvin Klein White Label. Нині вона веде щомісячну колонку у журналі Marie Claire.

На шостому місці знаходиться Алессандра Абмросіо. 29-річна красуня з Бразилії має 5,5 мільйонів доларів завдяки плідній співпраці з Louis Vuitton, Prada, Moschino та Victoria's Secret.

Стільки ж заробила торік і 28-річна росіянка Наталія Водянова. Дівчина, яку вважають втіленням американської мрії, співпрацює з Etam, Guerlain та Calvin Klein. Вона є засновницею благодійного фонду "Оголені серця", що будує дитячі майданчики у Росії.
На восьмому місці знаходиться канадійка з українським корінням Дарія Вербова. Торік 26-річна модель одержала 4,5 мільйонів доларів завдяки контрактам із Lancome та H&M.
Далі йде 27-річна Міранда Керр зі своїми 4 мільйонами доларів. Вона представляє торгові марки Victoria's Secret та David Jones Limited.
Через приголомшливу австралійку ледь не втратив роботу банківський службовець, який роздивлявся її відверті фото на своєму робочому комп'ютері. Відео із бідолахою потрапило на сайт YouTube. Інтернет-спільноті та самій Міранді коштувало чималих зусиль вмовити керівництво банку не звільняти її відданого шанувальника.

Єдина американка, якій вдалося потрапити до цьогорічного списку, посідає у ньому останнє місце. Це 36-річна Керолін Мерфі, яка є обличчям торгової марки Estée Lauder, а також співпрацює з Roberto Cavalli та Anne Klein. Її минулорічний заробіток склав 3,5 мільйонів доларів.

За матеріалами Forbes. Фото АР, Etoday, Style.com
Реклама:

Головне сьогодні