Тітці Барака Обами надали статус біженки

— 18 травня 2010, 10:56

Зайтуні Оньянго, зведена сестра покійного батька Обами, приїхала до США з Кенії в 2000 році, повідомляє Бі-Бі-Сі.

У 2004-му імміграційний суд відмовив їй у наданні статусу біженця і ухвалив постанову про депортацію, однак Оньянго продовжувала жити в будинку, що належить муніципалітету Бостона.

У ході президентської кампанії Барака Обами пресі стало відомо про те, що його родичка проживає в Америці нелегально, і вона звернулася до влади з повторним проханням.

Люди, що бажають одержати в США статус біженця, повинні довести, що на батьківщині на них очікують переслідування на підставі віри, раси, національності, політичних суджень або приналежності до того чи іншого соціального прошарку.

Причини, з яких Оньянго не бажала повертатися до Африки, не розголошувалися, але одна з її адвокатів, Маргарет Вонг, торік заявила, що причиною для прохання виявилися масштаби насильства в Кенії.

Коли стало відомо, що імміграційний суд задовольнив повторне клопотання тітки Обами, її юристи оголосили, що вона має намір подавати заяву на робочу візу, а у випадку успіху і на "грінкарту", тобто дозвіл на постійне проживання в США.

Реклама:

Головне сьогодні