Іменних квитків на залізниці поки не буде

— 20 травня 2010, 11:20

Два місяці тому МВС пропонувало знову писати в квиток прізвище пасажира (це скасували в 2007 році) і продавати їх за паспортом або іншим документом, що засвідчує особу, нагадує "Сегодня".

Але, за словами Корнієнка, транспортники вивчили думку пасажирів, і виявилося, що 80% з них проти повернення до квитків з прізвищем.

Пасажирам квитки на пред'явника набагато зручніші: їх за необхідності можна купити для іншої людини, передати або продати кому завгодно, та й черга в касі рухається зараз набагато швидше, адже касиру не треба вводити в комп'ютер прізвище пасажира.

Що стосується спекуляцій безіменними квитками, то, стверджує Корнієнко, ці ділки практично зникли, тому що транспортна міліція проводить регулярні рейди по їх затримці.

Насправді це не зовсім так - торговців квитками справді ганяють, але вони залишилися, пішли в інтернет і активізуються зазвичай перед святами і сезоном відпусток.

Також не секрет, що в долі з баригами працюють і окремі касири, яким набагато складніше стане оформляти наліво іменні квитки, зауважує видання.

У МВС вважають, що без іменних квитків стало набагато складніше ловити вагонних злодіїв та інших злочинців, що сідають у потяг під виглядом звичайних пасажирів.

Тому, як повідомив директор департаменту по зв'язках із громадськістю МВС Володимир Андрєєв, вони все-таки будуть просити Кабмін повернути прізвища у квитки.

Реклама:

Головне сьогодні