Музей-акваріум став кращим музеєм Європи

— 26 травня 2010, 18:13

Про це стало відомо на урочистій церемонії нагородження, що проходила в рамках щорічної конференції Європейського музейного форуму у фінському місті Тампере.

Переможця обирали понад 160 музейних фахівців з 22 європейських країн, повідомляє Лента.ру з посиланням на Artdaily.org.

Загалом же за звання найкращого в Європі змагалися 43 нових, або оновлених музеї.

Музей-переможець "Ozeaneum" було відкрито в липні 2008-го року. Він є частиною комплексу Німецького океанографічного музею.

"Ozeaneum" складається з п'яти виставкових площ з акваріумами, які демонструють відвідувачам флору і фауну Північного і Балтійського морів. В організації експозиції музею брав участь Грінпіс.

Премія "Європейський музей року" була заснована в 1977-му році всесвітньо відомим археологом Кеннетом Хадсоном. З тих пір вона щорічно вручається Європейським музейним форумом. Номінуватися на премію можуть нові музеї, відкриті не пізніше двох років тому, чи музеї, які протягом останніх двох років пройшли модернізацію.

За весь час існування премії понад 1700 музеїв з 40 країн взяли участь у конкурсі. У минулому році премією "Європейський музей року" був нагороджений Зальцбурзький музей (Австрія).

Реклама:

Головне сьогодні