Apple став дорожчим за Microsoft

— 27 травня 2010, 13:51

Після суботніх торгів вартість Apple досягла 222 мільярдів доларів, при цьому Microsoft оцінюється зараз у 219 мільярдів доларів, пише ВВС.

Капіталізація тієї чи іншої компанії підраховується за допомогою множення ринкової вартості однієї акції на їх загальну кількість.

До слова, у 1990-х роках Apple мало не розорилася, хоча на початку глобальної комп'ютерної ери, в 1980-х компанія Стіва Джобса конкурувала з Microsoft на рівних.

Останній раз капіталізація Apple перевищувала відповідний показник Microsoft в кінці 1989-го року.

Позиції Apple різко посилилися після запуску в 2001 році MP3-плеєра IPod, який став неймовірно поширеним і модним аксесуаром. Популярність цих пристроїв підігріла інтерес до комп'ютерів Apple.

Великим успіхом також став запуск телефонів iPhone. Завдяки останнім користувачі отримали доступ до мобільного інтернету і стали користуватися спеціальними додатками, що виконують найрізноманітніші завдання - від орієнтування по картах місцевості до бронювання ресторанів.

На цьому тижні Apple починає продавати в Європі свій новий продукт - планшетний комп'ютер iPad, який вже почали активно розкуповувати в США.

У той же час, загальний обсяг продажів Microsoft як і раніше перевищує відповідні показники Apple.

Так, операційна система Windows виробництва Microsoft встановлена на 90% всіх комп'ютерів світу.

Реклама:

Головне сьогодні