Тест

В Індонезії розпочали боротьбу з джинсами

В Індонезійській провінції Ачех розпочалася кампанія з боротьби із вузькими джинсами на жінках.

Тож, у найближчі два місяці жінкам, які будуть одягненими неналежно з точки зору традиційних ісламських норм, видаватимуться спідниці, пише The Associated Press.

Право судити про те, хто з жінок одягнений зухвало, надано ісламської поліції.

У разі, якщо жінку затримають у джинсах три рази поспіль, їй загрожує двотижневий термін ув'язнення.

Під заборону потрапила у тому числі і продаж джинсів у місцевих магазинах. Порушникам загрожує позбавлення ліцензії.

До речі, у четвер місцеві правоохоронці вже затримали 18 жінок, які каталися на мопедах, одягнені в джинси. У результаті в усіх порушниць вилучили недозволені штани, а в замін дали довгі спідниці.

Усі затримані були відпущені після надання даних про себе та бесіди з мусульманськими духовними особами.

"Я не ношу сексуальний одяг, але поліцейські затримали мене, як терористку тільки тому, що я була в джинсах", - обурилася 40-річна домогосподарка, додавши, що джинси - більш комфортне вбрання для подорожей на мотоциклі.

Щоправда, нововведення стосується тільки тих мусульманок, які проживають в провінції Ачех.

Індонезія є країною з найчисленнішим мусульманським населенням в світі. Більшість з 200 мільйонів індонезійських мусульман дотримуються помірних поглядів, проте в деяких консервативних провінціях заборонено вживати алкоголь і цілуватися в публічних місцях.

Провінція Ачех володіє правами обмеженою автономії і є однією з найбільш традиціоналістично орієнтованих територій в країні. Так, кілька років тому тут був прийнятий шаріатський закон, що передбачає смертну кару через побиття камінням за подружню зраду.