Створено вакцину від раку грудей

— 2 червня 2010, 10:12

Група американських дослідників стверджує, що їй вдалося розробити препарат, що запобігає розвиток раку грудей.

Результати досліджень опубліковані в новому випуску журналу Nature Medicine, пише ВВС.

Імунологи вже провели випробування на мишах і планують випробувати вакцину на людях.

Новий препарат взаємодіє з протеїном, присутніх в більшості ракових пухлин грудей.

"Ми сподіваємося, що в майбутньому ця вакцина стане настільки ж поширеним і ефективним засобом, як щеплення від дитячих хвороб", - заявив Вінсент Туохі з інституту Clevelend Lerner Research у Клівленді.

"Якщо препарат покаже такі ж результати на людях, як і на мишах, це буде справжнім проривом. У цьому випадку у нас є шанс повністю перемогти рак грудей", - наводить слова Вінсента Туохі видання Nature Medicine.

У ході дослідження миші з генетичною схильністю до ракових захворювань були поділені на дві групи: першій групі був введений препарат, що містить білок альфа-лактальбуміну, а другий - препарат, без цього антигену.

Ні в однієї з мишей першої групи не виявлено ракових новоутворень, в той час як у другій групі ракові пухлини з'явилися у всіх тварин без винятку.

В даний час у США офіційно дозволені вже два щеплення від ракових захворювань: від раку шийки матки та раку печінки.

Проте обидві ці вакцини діють на віруси (папіломи-вірусну інфекцію і гепатит В), а не на ракові клітини.

Складність розробки антиракової вакцини як раз і полягає в тому, що якщо віруси є чужорідними для людини організмами і викликають у відповідь реакцію імунної системи, то ракові клітини - ні.

Рак - це неконтрольоване зростання власних клітин організму. Тому щеплення від раку, по суті, є щепленням проти організму реципієнта та може призвести до руйнування здорових тканин.

Реклама:

Головне сьогодні