Apple представив нову модель iPhone

— 8 червня 2010, 10:20

Новинка від комп'ютерного гіганту Apple - iPhone 4 має металевий корпус, дві камери і поліпшений дисплей. При цьому оновлена модель телефону на 24% тонша за свого попередника.

Новинка була представлена на презентації під час Всесвітньої конференції розробників Apple в Сан-Франциско, пише ВВС.

Телефон надійде в продаж 24-го червня. Ціна моделі з пам'яттю в 32 Гб складає в США 299 доларів. Дешевша версія з пам'яттю об'ємом в 16 Гб буде продаватися за 199 доларів.

Враження від презентації нового телефону було зіпсовано тією обставиною, що інтернет-блог Gizmodo вже опублікував в мережі деталі прототипу цього телефону, залишеного в барі одним із співробітників Apple.

Визнавши цю помилку, Стів Джобс, представляючи новинку, сказав: "Дехто з вас її вже бачив".

ВІДЕО ДНЯ

Нова версія iPhone надає багато можливостей, яких, на думку фахівців, не вистачало в попередній моделі. У нового телефону дві камери - одна спереду, а інша ззаду. Це дозволяє вести відео-переговори, хоча поки що тільки по Wi-Fi зв'язку. Новий телефон також підтримує відео високої чіткості (High-Definition).

Серед інших приладів - гіроскоп, який разом з уже існуючими компасом і акселерометром дозволяє телефону чуйно реагувати на рухи в тривимірному просторі. Це, у свою чергу, розширює можливості для відео-ігор та інших програм-додатків, якими можна управляти, рухаючи телефон у різних площинах.

"Ці телефони стають все більш і більш розумними по відношенню до навколишнього їх світові", - заявив Стів Джобс.

Глава Apple також коротко розповів про те, чим відрізняється нова операційна система телефону, яка тепер називається IOS.

Зокрема, вона дозволяє використання декількох додатків одночасно. У новому телефоні можна користуватися пошуковою системою Bing, хоча Google як і раніше залишається основною опцією, а Yahoo - другим варіантом.

Глава Apple Стів Джобс заявив, що нова розробка є "найбільшим кроком" за всю історію iPhone.

Однак фахівці кажуть, що подальшому зростанню популярності iPhone може перешкодити жорсткий контроль Apple над програмним забезпеченням, яке використовується в телефоні.

Згідно з даними компанії Gartner, iPhone зараз займає 15% ринку смартфонів, поступаючись Blackberry і лідеру ринку Symbian.

Незважаючи на сильні позиції компанії на ринку смартфонів, аналітики попереджають Apple про конкуренцію з боку Google.

"Зростання популярності Google Android в останні два роки був феноменальним. Він дозволяє виробникам створювати цікаві і, що важливо, більш дешеві альтернативи iPhone", - говорить Адам Ліч, аналітик фірми Ovum.

Реклама:

Головне сьогодні