Хакери вкрали електронні адреси високопосадовців-власників iPad

— 10 червня 2010, 11:51

Хакерам вдалося зламати сайт американського оператора зв'язку AT&T і викрасти 114 тисяч електронних адрес покупців планшетного комп'ютера iPad.

Злом торкнувся в першу чергу ранніх покупців iPad, у тому числі керівників компаній, фінансистів і співробітників Білого дому, пише Лента.ру з посиланням на Gawker.

Так, хакери отримали адреси гендиректора компанії The New York Times Джанет Робінсон, журналістки ABCNews і колишньої співведучої передачі "Good Morning, America" Діани Сойєр, кінопродюсера Харві Вайнштейна, мера Нью-Йорка Майкла Блумберга і навіть глави адміністрації США Рама Емануеля.

Дані про покупців були викрадені членами угрупування під назвою Goatse Security. Вони виявили, що скрипт на сайті AT&T видає електронна адреса покупця, якщо в адресному рядку вказати ідентифікатор SIM-карти ICC-ID і змогли вгадати багато ідентифікаторів.

У AT&T підтвердили існування уразливості на сайті, яку можна було використовувати для отримання даних про деякі власників iPad 3G. Тим не менше, в AT&T не коментують заяви Goatse Security.

Планшет iPad 3G з можливістю доступу до мереж зв'язку третього покоління надійшов у продаж в США 30-го квітня. Пристрій оснащений мультисенсорним екраном з діагоналлю в 9,7 дюйми, Flash-пам'яттю об'ємом від 16 до 64 гігабайт, а також модулями GPS, Wi-Fi і Bluetooth. За два місяці Apple продала два мільйони iPad (включаючи моделі без доступу до 3G).

Реклама:

Головне сьогодні