У Британії вводять мовні тести для отримання подружньої візи

— 10 червня 2010, 13:20

Нововведення, які запроваджує коаліційний уряд Консервативної і Ліберально-демократичної партій, стосуватимуться іммігрантів з-поза меж Європейського Союзу, передає "Німецька хвиля".

Тест із навичок володіння англійською мовою складатимуть не лише партнери, які подають на візу у країнах свого походження, але й ті, що вже знаходяться у Британії і подають на подовження терміну перебування в країні на засаді вступу до шлюбних взаємин.

Кандидати повинні будуть показати знання англійської на рівні, який вимагається від кваліфікованих працівників, допущених до Британії на засаді чинної системи балів.

Запровадження тестів було одним із ключових пунктів передвиборної програми Консервативної партії прем'єр-міністра Девіда Камерона. Він пояснював їх потребою сприяти інтеграції новоприбульців до британського суспільства.

Одначе заступник прем'єра лідер Ліберально-демократичної партії Нік Клеґґ до виборів критикував такі заходи і зазначав, що британські громадяни мали б проблеми за кордоном, якби уряди там впроваджували мовні тести для них.

Проте міністр внутрішніх справ Тереза Мей вважає тест справедливим. Вона, зокрема, наголосила, що жити у Британії є привілеєм, а тому вона має намір і надалі піднімати планку вимог для мігрантів і забезпечувати ситуацію, за якої прибульці робитимуть свій внесок до розвитку британського суспільства.

Серед документів на візу, чоловік чи дружина мешканця Великобританії будуть змушені продемонструвати свідоцтво про тест від визнаної британською владою інституції. Торік майже 60 тисяч осіб одержали право на перебування у Британії через шлюб або цивільне партнерство.

Реклама:

Головне сьогодні