Перед тестом з української абітурієнтів скосила "пошесть"

— 10 червня 2010, 16:10

Про це на прес-конференції в Києві заявив директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук, повідомляє УНІАН.

За його словами, на цьогорічний тест з української мови та літератури через хворобу не з'явилось дві тисячі абітурієнтів. "Такої масової пошесті серед абітурієнтів ще ніколи не було", - сказав Лікарчук.

Він зауважив, що до центру передавалось дуже багато довідок, які ставлять під сумнів їх достовірність. Зокрема, абітурієнти, які мешкають в Києві, приносили довідки від лікарів з Київської області і навіть інших областей.

Були довідки, в яких не вказувалась хвороба, а також довідки, в яких вказувалось хронічне захворювання, і при цьому лікар звільняв учня від навчання лише на день проведення тесту.

Розповів Лікарчук і про курйозні довідки. Так, одній дівчині була видана довідка, що вона потрапила до лікарні за день до тесту з важким алкогольним сп'янінням, впавши з висоти власного зросту. "Можливо вона так готувалась до тесту", - зауважив Лікарчук.

Серед інших курйозів Лікарчук зачитав довідку, коли абітурієнт не з'явився на іспит через те, що його матір покусав собака.

Реклама:

Головне сьогодні