Київський політех визнали кращим вишем України

— 13 червня 2010, 18:50

Друге і третє місця посіли Київський Національний університет ім. Шевченка і Харківський Національний університет ім. Каразіна.

Про це пише у статті для "Дзеркала тижня" керівник проекту "Топ 200 Україна" Олеся Леновицька.

Далі у рейтингу розмістилися Національний медуніверситет ім. Богомольця, Національний технічний університет "Харківський політех", Національний гірський університет, Дніпропетровський національний університет, Національний університет "Києво-могилянська академія", Національний університет біоресурсів і природокористування та Донецький національний університет.

Рейтинг складає вже четвертий рік поспіль кафедра ЮНЕСКО "Вища технічна освіта, прикладний системний аналіз і інформатика", на основі меморандуму, який підписано з ЮНЕСКО СЕПЕС у 2005 році,

За словами керівника проекту, в методиці, запропонованій кафедрою ЮНЕСКО, діяльність ВНЗ визначається за допомогою інтегрованого індексу рейтингової оцінки. Цей індекс включає три комплексні складові: індекс якості науково-педагогічного потенціалу, індекс якості навчання, а також індекс міжнародного визнання.

ВІДЕО ДНЯ

Відповідно до показників щодо якості навчання, перша трійка ВНЗ виглядає так: КПІ, Університет ім. Шевченка і Київський національний економічний університет ім. Гетьмана.

За якістю науково-педагогічного потенціалу на перших місцях Університет ім. Шевченка, КПІ та Медуніверситет ім. Богомольця. Згідно з індексом міжнародного визнання, трійку лідерів складають КПІ, Харківський університет ім. Каразіна і Національний Університет "Харківський політех".

Реклама:

Головне сьогодні