Найстарший водій України любить кататись "з вітерцем"

— 15 червня 2010, 12:18

Відстань у 1400 кілометрів з Немирова до Москви Кирило Дорошенко долає за 18 годин. Розповідає, що його не штрафують, але за перевищення швидкості зупиняють часто, повідомляє Бі-Бі-Сі.

В один з останніх разів інспектор довго не міг повірити, що Кирило Дорошенко сам вів машину та ще й на великій швидкості, довго вимагав показати "справжнього" водія.

Уперше за кермо Кирило Дорошенко сів у 1944 році, коли був полковим лікарем. "Підірвало машину, водія серйозно скалічило... Був змушений сісти за кермо, а водій підказував", - розповідає найстарший в Україні водій. Каже, що права отримав вже наприкінці війни. Роботи з технікою не боїться, якщо треба, може сам і двигун поремонтувати.

Втім, керування машиною - це не єдине захоплення найстаршого водія. Він залюбки тримає власну пасіку і любить поратися з вуликами.

Досвідчений водій вже змінив із кілька десятків автомобілів. Розповідає: якщо бачить, що машина потребує ремонту, то продає її трохи дешевше, а, натомість, купує собі нову.

Таким чином Кирило Дорошенко вже змінив 10 автомобілів, а всього їх у нього було більше трьох десятків. Зізнається, що найбільше йому до смаку іноземні машини, бо гарно зроблені та економні.

Щотижня подружжя Дорошенків їздить на "Таврії" до Вінниці: на закупи. Дружина водія ділиться секретом: сідаючи в машину, бере чоловіка за руку, щоб він не набирав завеликої швидкості.

Реклама:

Головне сьогодні