На пляжах Одеси з'являться безкоштовні бібліотеки

— 15 червня 2010, 12:46

Найчистішими пляжами в Одесі фахівці назвали Ланжерон, Дельфін і "Отрада". Єдиний пляж, що не постраждав від намиву штучного піску і де не тхне сірководнем - Лузановка, повідомила завідувач відділом комунальної гігієни облСЕС Алла Кильдишова.

Тим часом громадський рух "Вперед" планує відкрити на пляжах Одеси безкоштовні бібліотеки під девізом "Одеса - місто, що читає".

Суть проекту полягає в тому, щоб установити на громадських пляжах шафи з книгами, що будуть доступні будь-якому бажаючому, пояснила співробітниця організації Інна Кайзер.

Щоб книги не псувалися від вологи та сонця, стелажі розмістять під навісом, подалі від моря. "Із книгами працюватиме бібліотекар. Питання оплати його праці поки не вирішено. Можливо, це буде волонтер або ж оплата носитиме доволі символічний характер", - зауважила Інна Кайзер.

Відкриття першої бібліотеки заплановано на початку липня на пляжі 16-ї станції Великого Фонтана. Послуги будуть безкоштовними.

"Будь-який бажаючий зможе підійти і вибрати собі книгу за своїм смаком. Ми не плануємо встановлювати яку-небудь систему контролю, тому що сподіваємося на совість людей - цей проект ми реалізуємо для них", - запевнила Інна Кайзер.

Наразі ініціатори проекту "Одеса - місто, що читає" звернулися за дозволом на розміщення шаф на території пляжів. Вони також проводять акцію зі збору книг для пляжної бібліотеки. У фонді вже є 1 тисяча книг різної тематики та жанрів.

За словами ініціаторів акції, якщо ідея приживеться і виявиться затребуваною на 16-ї станції Великого Фонтана, то незабаром бібліотеки з'являться на інших пляжах Одеси.

За матеріалами "Репортер"

Реклама:

Головне сьогодні