Британка померла після того, як їй пересадили легені курця

— 16 червня 2010, 10:26

28-річна британка Ліндсі Скотт, яка страждала на хронічний кістозний фіброз, чотири роки стояла в черзі на трансплантацію легень. Через п'ять місяців після операції, яка повинна була врятувати їй життя, вона померла.

Виявилося, що дівчині пересадили легені курця з тридцятирічним стажем. В офіційному висновку йдеться, що вона померла від запалення легенів, повідомляє Daily Mail.

Про те, що Ліндсі були пересаджені органи нездорового донора, ані вона, ані її батьки не знали. Це з'ясувалося лише за кілька місяців вже після смерті дівчини.

"Вона була би шокована, дізнавшись, що їй пересадили легені курця, і однозначно відмовилася б від операції. Вона завжди була проти куріння через її стан", - розповів батько дівчини Алан.

Сама операція з трансплантації, яка відбулася у лютому 2009 року, пройшла складно, більше 6 тижнів Ліндсі провела в реанімації. Коли їй дозволили повернутися додому до батьків, вона вже страждала на серйозну задишку.

Вже за кілька тижнів Ліндсі була змушена повернутися до лікарні. А в липні 2009 року вона померла.

Батьки висловили розуміння з приводу гострої нестачі органів - в очікуванні трансплантації тільки у Британії щодня помирають троє людей. Але вони хотіли б знати, чому ніхто не попередив про хворобу донора перед операцією.

Зі свого боку, лікарі наполягають, що використовують тільки ті органи, в успіху пересадки яких вони впевнені. Ризик завжди існує, але краще все ж таки пережити операцію, навіть якщо орган не є ідеальним.

Переклад ТСН

Реклама:

Головне сьогодні