Захід та південь України йдуть під воду

У Чернівецькій області внаслідок сильних дощів від розливу річок, підйому ґрунтових вод та накопичення в низинах стічних вод підтоплено 65 населених пунктів.

У 9 районах та місті Чернівці також підтоплено 16 об'єктів соціальної сфери (школи, дитячі садки), 529 житлових будинків, 431 господарську будівлю, 2 тис. 526 підвальних приміщень, 2 тис. 938 присадибних ділянок, 694 подвір'їв, 97 криниць та 348 га сільськогосподарських угідь.

Пошкоджено 57 тис. 930 м дорожнього покриття автошляхів державного і місцевого значення, 13 мостів та 3 тис. 970 м водозахисних дамб.

З районів підтоплення тимчасово відселено 238 осіб, у тому числі 135 дітей, врятовано 10 людей. Проводяться заходи з підготовки до тимчасового відселення 115 осіб у селі Банилів. У районах відселення підрозділи МВС здійснюють цілодобове патрулювання по охороні майна громадян.

Найбільше постраждали від стихії Чернівці, Вижницький, Новоселицький та Сторожинецький райони області.

Близько 12 години ночі рівень води у річці Прут піднявся до 523 см. Також піднявся рівень води у малих річках Мошків і Заду брівка, через що підтопило значну територію Садгірського району і частину Калинівського ринку (на ньому на 45 см були підтоплені 90 торгових контейнерів).

У цілому внаслідок надзвичайної ситуації порушено нормальні умови життєдіяльності більше 15 тисяч людей, а завдані стихією збитки перевищують 15 млн. грн.

Станом на ранок четверга спостерігається загальне зниження рівня води у річках області.

Внаслідок тривалих зливових дощів активізувалися зсувні процеси на вул. Барбюса, де зруйновано пішохідний міст через залізничну колію. Спостерігається активізація зсуву на вул. Нахімова.

Івано-Франківська область: відрізані від життя

Через зливи в Івано-Франківській області постраждали п'ять районів - Верховинський, Коломийський, Снятинський, Косівській та Надвірнянський. Тут підтоплено 309 житлових будинків, 252 підвали, 527 присадибних ділянок і затоплено 472 га сільськогосподарських угідь.

У Верховинському районі відсутнє автомобільне сполучення до сіл Дземброня, Волова та хутора Кохан.

Стихія пошкодила близько 10 км доріг місцевого значення, 120 м берегоукріплень. Припинено газопостачання до села Рудники Снятинського району та селища Битків Надвірнянського району.

Українська Венеція потопає

Тим часом в Одеській області води річки Дунай підтопили низинні території міста Вилкове. За словами представників МНС, рівень води в районі Вилкове перевищує критичний на 9 см.

[L]

Підтоплені 47 прибудинкових ділянок. Житлові будинки, об'єкти життєзабезпечення та потенційно небезпечні об'єкти не підтоплені, наголошують в МНС.

Крім того, Дунай піднявся вище критичної позначки в районі міст Рені та Ізмаїл - також Одеської області - на 2 і 3 см відповідно. Однак там підтоплення територій наразі не зафіксовано.

Крім того у вівторок через сильні зливи затопило Сімферополь. Багато автівок опинилися у воді по самі вікна. Вода заливала окремі райони міста, допоки служби не прочистили систему зливних стоків.

За матеріалами УНІАН, Zaxid.net, Інтерфакс-Україна. Усі фото МНС

Реклама:

Головне сьогодні