Через антисанітарію в Україні закрили 300 пляжів

— 24 червня 2010, 13:43

Станом на 21 червня працювало 594 пляжі - 554 на морському та 40 на річковому узбережжях.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

Загалом же у поточному оздоровчому сезоні має діяти 902 пляжі та рекреаційні зони у Автономній Республіці Крим, Донецькій, Запорізькій, Миколаївській, Одеській, Херсонській областях, місті Севастополі, які мають вихід на морське узбережжя, з них 847 морських (93,9 %) і 55 річкових, у тому числі і в місті Києві на річку Дніпро.

Наразі проводиться постійний лабораторний контроль за якістю морської і річкової води. У регіонах ситуація на пляжах складається наступним чином.

В Автономній Республіці Крим всього нараховується 336 пляжів. Працювало 299 пляжі, решта - не відкриті, адже не мають на даний час дозвільних документів. Відхилення від стандарту виявлено в Сакському районі: пляжі "Голубая Волна" та "Полтава". Ці місця знаходяться під наглядом санепідслужби та купання на них заборонені.

У Донецькій області на цей період працює 12 пляжів, з них 7 морських, решта - 12 пляжів, залишаються не відкритими через оформлення дозвільних документів. Проведено дослідження 33 проб води (17 - морської та 16 - річкової). Відхилення від стандарту виявлено на річкових пляжах на річці С.Донець.

У Запорізькій області з 332 пляжів (316 морських і 16 річкових) за звітний період працювало 153 пляжі, з них 139 морських. Решта пляжів не відкривалася через непідготовленість до оздоровчого сезону. Відхилення від стандарту виявлено на пляжі Центральний (ліворуч від пристані), на пляжі Правого берегу, на пляжі санаторію "Великий Луг", не відповідає допустимим нормам також пляж "Волна" і пляж санаторію "Джаз". На вказаних місцях проведені повторні дослідження.

У Миколаївській області усього під наглядом держсанепідслужби знаходиться 9 пляжів (6 морських і 3 річкових). За звітний період працювало 8 пляжів, з них 6 морських та 2 річкових. Закрито 1 пляж у м. Первомайську. Відхилення від стандарту виявлено на міському пляжі місті Первомайська, там купання заборонили.

В Одеській області з 21 діючих пляжів працюють 19 морських пляжів міста Одеси та приморських районів. У регіоні закрито 2 пляжі: морський пляж - "Чорноморка" у місті Одесі та 1 річковий пляж у місті Кілії.

На Херсонщині під наглядом держсанепідслужби знаходиться 158 пляжів (145 морських і 3 річкових). На сьогодні працює 86 пляжі (76 - морських та 7 - річкових), решта не мають дозвільних документів на відкриття. Відхилень від стандарту за звітний період виявлено не було.

У Севастополі працюють усі зареєстровані 8 пляжів (6 пляжів та 2 зони рекреації "Любимівка", "Золотий пляж" у Балаклаві). Санепідслужба дослідила морську воду, відхилень від стандарту якої не виявлено.

У Києві на цей період працюють всі 12 пляжів та зон відпочинку, що розташовані на р. Дніпро, з них 8 пляжів не мають офіційних дозволів на відкриття. Відкрито офіційно 3 пляжі.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні