Аборт може потроювати ризик виникнення раку грудей у майбутньому

— 24 червня 2010, 16:44

Такі результати, що були опубліковані у журналі Cancer Epidemiology, одержали науковці з Університету Коломбо у Шрі-Ланці. Раніше до таких самих висновків дійшли також вчені з Китаю, Туреччини та Сполучених Штатів, повідомляє The Daily Mail.

Втім, у медичному світі Британії така заява викликала чимало обговорень та суперечок.

"Це невелике дослідження лише 300 жінок, тож у такому обсязі є чимала ймовірність статистичної помилки", - стверджує представник Cancer Research доктор Кет Арні.

"Крупніші дослідження, у яких брали участь десятки тисяч жінок, не доводили існування істотного зв'язку", - запевняє вона.

"Це є новим нищівним свідченням зв'язку абортів - раку грудей", - заперечує голова організації Life професор Джек Скарісбрік, наголошуючи на тому, що британських жінок не інформують належним чином стосовно небезпек, тягнуть за собою аборти.

ВІДЕО ДНЯ

"Ми стикнулися із маніпуляцією лобіювання абортів у справді ганебному масштабі. Це дослідження є новим доказом, зібраним по всьому світі, стосовно того, що аборти є найбільшим фактором ризику раку грудей", - стверджує Скарісбрік

"Коли ж (медична) верхівка прийме цей факт й перестане ховати голову в пісок?", - додає він.

Попри те, що Королівський коледж акушерів та гінекологів таки визнав ймовірність існування зв'язку між абортами та раком грудей, більшість медиків у Британії лишаються не переконаними.

Вчені з Оксфордського університету, що провели відповідне дослідження у 2004-му, стверджували, що аборт не несе жодного ризику для здоров'я жінки.

В свою чергу, деякі науковці не ймуть віри оксфордському дослідженню, оскільки багато жінок, що узяли участь у ньому, були надто молодими, аби стикнутися із раком грудей.

Існує гіпотеза про зв'язок раку грудей із високим рівнем естрадіолу, гормону, що змушує груди збільшуватися під час вагітності. Цей ефект мінімізується у разі, якщо вагітність жінки природнім чином добігає кінця, й набуває загрозливих розмірів у разі аборту.

На початку 2010-го року провідний дослідник американського Національного інституту раку Луїз Брайнтон заявила про те, що не має сумніву в тому, що аборт збільшує ризик раку грудей приблизно на 40%.

Реклама:

Головне сьогодні