У Табачника призначили додаткові сесії зовнішнього тестування

— 25 червня 2010, 16:27

"Як міністр освіти я підписав наказ про проведення додаткових сесій тестування", - заявив на прес-конференції міністр освіти й науки Дмитро Табачник.

З його слів, додаткові сесії почнуться 29-го червня, повідомляють "Українські новини".

У них зможуть взяти участь абітурієнти, які за об'єктивними причинами не змогли взяти участь у тестуванні в основний час його проведення і які надали відповідні документи.

Табачник, втім, не сказав, до якого часу будуть проводитися такі сесії.

Нагадаємо, що в 2010-го році зовнішнє незалежне тестування відбувалося з 2-го по 23 червня. Для проходження тестування було зареєстровано 433 554 випускники.

Тим часом, понад 100 тисяч зареєстрованих абітурієнтів в Україні проігнорували зовнішнє незалежне оцінювання, яке відбулося з чотирьох предметів.

За оцінками спостерігачів громадської організації Опора, зовнішнє незалежне оцінювання було організовано на належному рівні. Представники адміністрації пунктів тестування працювали якісно, відповідно до регламенту та визначених процедур, яких жорстко дотримувалися.

Спостерігачі відзначають, що працівники пунктів більш впевнено себе поводили, що є результатом отриманого ними досвіду під час проведення ЗНО у 2008-му та 2009 роках.

За підтвердженими даними Українського центру оцінювання якості освіти, під час ЗНО абітурієнти підготували 19 апеляційних заяв на порушення процедури, що є позитивним індикатором якості організації тестування. Адже, кількість апеляцій є надзвичайно низькою.

Нагадаємо, цього року перед тестом з української абітурієнтів скосила "пошесть". Так, на цьогорічний тест з української мови та літератури через хворобу не з'явилось дві тисячі абітурієнтів.

Реклама:

Головне сьогодні