Засуджений до довічного ув'язнення вбивця відсудив 66 тисяч компенсації

— 28 червня 2010, 14:08

Майкл Стіл, якого у 1998-му році засудили за потрійне вбивство до трьох довічних ув'язнень звернувся до суду, наполягаючи, що йому роками не надавалася належна медична допомога у той час, коли він мучився від зубного болю.

Позивач, який належить до ув'язнених "категорії А", розповів про "дуже сильний постійний біль", який "не давав йому спати по ночах та змушував перебувати у стресі протягом дня".

Згідно з рішенням, яке виніс суддя Едвард Бейлі, постраждалий мав би одержати компенсацію у розмірі 66,4 тисяч фунтів, повідомляє The Daily Mail. Суддя оцінив кожен тиждень, який позивач провів, потерпаючи від болю, у 250 фунтів стерлінгів.

У п'ятницю Апеляційний суд відхилив протест Міністерства внутрішніх справ, проте й зменшив розмір відшкодування для Стіла. Тепер засуджений одержить лише 44,5 тисячі фунтів.

Майкл Стіл та його товариш Джек Хомз свого часу стали прототипами персонажів гангстерського фільму "Хлопці з Ессексу", в якому зіграв Шон Бін.

Стіл та Хомз були звинувачені в тому, що у 1995-му році розстріляли трьох наркоділків поблизу покинутої ферми в Ессексі.

Свідком обвинувачення став чоловік, який того дня був за кермом. Пізніше він скористався програмою захисту свідків.

Хоча обидва гангстери заперечували свою причетність до вбивства, вони одержали по три довічних терміни. На додачу Стіл отримав 8 років за організацію імпорту наркотиків.

У 2006-му Стіл та Хомз подавали апеляцію, проте їм відмовили в її задоволенні.

Реклама:

Головне сьогодні