Топ найвпливовіших знаменитостей від Forbes

Опра Вінфрі повернула собі пальму першості, а епатажна співачка Lady Gaga дісталася аж четвертого місця у цьогорічному Топ-100 найвпливовіших знаменитостей, представленому виданням Forbes.

Жодні коливання світового ринку не завадили сотні знаменитостей за останні 12 місяців разом заробити 4,7 мільярдів доларів, тоді як рік тому їхній заробіток склав "лише" 4,1 мільярдів.

Цьогорічний список знов очолює медіа-королева Опра Вінфрі. Торік її посунула на друге місце Анджеліна Джолі, проте у цьогорічному списку актриса скотилася аж на 18 місце.

Опра Уінфрі

Заробіток Вінфрі за останні 12 місяців становить 325 мільйонів доларів. Ведуча приголомшила світ новиною, що нинішній сезон її славнозвісного ток-шоу стане останнім. Завдяки цьому мільярдерка одержала стільки уваги публіки, як ніхто з представників Топ-100.

Телеведуча заробляє не лише завдяки Шоу, а й має власний журнал та радіостанцію. Її компанія Hapro, з якої стартували доктор Філ, Райчел Рей та доктор Оз, цієї осені представить глядачам дизайнера інтер'єрів Нейта Беркуса. Згодом стартуватиме й новий проект Опри - Opra Winfrey Network.

Співачка Бейонсе Ноулз цього року посідає друге місце, маючи річний заробіток у 87 мільйонів доларів. Дівчина має власний будинок моди Dereon, а на початку року вона представила свої перші парфуми під назвою Heat. Співпрацює виконавиця і з такими компаніями як Nintendo та L'Oreal.

Минулого року Бейонсе виступала на відкритті "Донбас-Арени"

На третій сходинці знаходиться режисер Джеймс Камерон, який завдяки касовому успіху "Аватару" заробив за останній рік 210 мільйонів доларів. Хоча Оскар фільму і не дістався, він став найдорожчою стрічкою в прокаті, поставивши рекорд у 2,7 мільярдів (славнозвісний "Титанік" зібрав свого часу1,8 мільярдів доларів). Наразі режисер працює над "Аватаром-2".

Джеймс Кемерон поступається жінкам не лише в рейтингу Forbes. цього року Оскара як найкращий режисер у Кемерона відібрала його колишня дружина Кетрін Бугелоу, що зняла "Повелителя бурі"

Цьогорічна дебютантка Lady Gaga випередила таких визнаних зірок як Мадонна та U2 й опинилася на четвертій сходинці. Її світовий тур та співпраця з корпораціями Virgin Mobile, Viva Glam, Monster Cable та Polaroid дозволили співачці заробити за останній рік 62 мільйони доларів. Завдяки екстравагантності та химерним костюмам артистці не бракувало уваги преси, а її музичні відео стали справжньою сенсацією в інтернеті.

Lady Gaga незворушним не залишить нікого

Першу п'ятірку завершує гольфіст Тайгер Вудз. Попри особисті та професійні негаразди, у проміжку між червнем 2009-го та червнем 2010-го йому вдалося заробити 105 мільйонів доларів. Скандали зашкодили співпраці Вудза із компаніями Accenture, AT&T та Pepsi, проте він і досі лишається найбільш високооплачуваним спортсменом у світі, одержуючи чималі кошти від Nike, Electronic Arts та Upper Deck.

Тайгер Вудз

Шосту сходинку посідає співачка Брітні Спірз, яку ще недавно передчасно вважали згаслою зіркою. Проте минулорічний гастрольний тур приніс співачці "брудними" 130 мільйонів доларів, а плідна співпраця із Elizabeth Arden та Candies' ще раз довела, що Брітні аж ніяк не збирається здавати позицій.

Після сходження на сцену Lady Gaga зайняти місце Мадонни Брітні Спірз вже, здається, не світить

Рок-команда із найбільшими заробітками - "U2" знаходиться на сьомому щаблі. Світовий тур, який розпочався у 2009-му, приніс музикантам "брудними" 311 мільйонів. На кожен концерт квитків продається на 10 мільйонів доларів.

На восьму сходинку стрімко злетіла акторка Сандра Баллок, яка торік була лише восьмою з кінця - посідала 92 місце. Із двома новими стрічками - "Пропозиція" та "Невидимий бік", ще й маючи Оскара, актриса цього року опинилася на коні.

Міс конгеніальність вдалося за рік подолати 84 сходинки

Зі своїми 56 мільйонами на рік, Сандра є найбільш високооплачуваною актрисою, а її брудне розлучення зі зрадливим чоловіком Джессі Джеймсом стало ласою поживою для світових таблоідів. Зі скрути Сандра переможно вийшла із новиною про всиновлення темношкірого малюка та публічною появою на церемонії MTV Movie Awards.

Дев'яте місце має Джонні Депп, що дістався так високо завдяки ролі божевільного Капелюшника у 3-D версії Тіма Бартона "Аліси в Країні Чудес". У світовому прокаті стрічка принесла "брудними" мільярд доларів, завдяки чому Депп виявився єдиним актором, який зіграв головні ролі одразу в двох фільмах на мільярд. Чималий заробіток приніс актору й фільм "Турист", де він зіграв разом із Анджеліною Джолі.

Божевільний капелюшник Джонні Д

На десятому місці знаходиться Мадонна. 52-річна співачка ще не готова остаточно поступитися своїм місцем у музичній ієрархії Брітні Спірз чи Lady Gaga. Під час свого світового туру артистка одержувала по 6 мільйонів за вечір, усього ж вона заробила 138 мільйонів.

Нестаріюча Мадонна...

Одинадцяте місце посідає Саймон Ковелл, творець успішних талант-шоу X-Factor та "Америка має талант".

Дванадцяте місце одержала кантрі-виконавиця Тейлор Свіфт із заробітком у 54 мільйони. Вона лишається однією з небагатьох артистів, чиї фани купують музику легально. Її альбом Fearless у 2009-му очолив чарти продажів і розійшовся тиражем у 3,2 мільйони примірників. 12 мільйонів треків Свіфт її шанувальники скачали з сайтів iTunes та Amazon. Статки співачки збільшилися також завдяки її співпраці з Sony та CoverGirl.

На тринадцятому місці знаходиться 17-річна акторка та співачка Майлі Сайрус. Під час туру із 57 виступами дівчина заробила 1,2 мільйони доларів, також вона зіграла у стрічці "Остання пісня". Її обличчя прикрашає одяг серії Hannah Montana.

Чотирнадцяту сходинку посів Коб Брайант, найдорожчий гравець NBA, баскетболіст з Los Angeles Lakers. Він став другим гравцем за всю історію NBA, який одержав платню у 30 мільйонів доларів (першим був у 90-ті роки Майкл Джордан). Роком раніше заробіток Брайанта складав лише 23 мільйони.

П'ятнадцяте місце належить чоловікові Бейонсе, реперу Jay-Z, який добряче заробив і на своєму новому альбомі, й на бродвейському шоу "Fela!", а також зробив вдалу інвестицію у мережу нічних клубів 40/40. Артист вклав гроші ще й у баскетбольну команду New Jersey Nets. Під час свого туру Blueprint 3 репер одержував по мільйону за кожен свій виступ. Втім, усе одно перевершити жінчин прибуток Jay-Z не вдалося.

На шістнадцятій сходинці перебуває гурт "Black Eyed Peas". Гастролюючи від Швейцарії до Мексики, музиканти заробляли по 800 тисяч за вечір. Також команда співпрацює із Target, Honda, Bacardi та Apple.

Сімнадцяте місце має музикант Брюс Спрінгстін, на концерти якого торік було продано понад 2 мільйони квитків на 167 мільйонів доларів.

Вісімнадцяту сходинку посіла минулорічна переможниця Анджеліна Джолі. Матуся шістьох дітлахів останні 12 місяців не сходила зі шпальт таблоідів, прикрашала собою обкладинки 38 журналів, а також зіграла у трилерах "Сіль" та "Турист".

Скоро Анджеліну Джолі можна буде побачити на великих екранах

На дев'ятнадцятому місці опинився радіоведучий Раш Лімбо. 52 мільйони принесли йому торік радіошоу, ще 5 додав популярний вебсайт і 1,5 мільйони - публікації.

Завершує двадцятку Майкл Джордан, який цього року став власником контрольного пакету акцій клубу Charlotte Bobcats та успішно співпрацює із компанією Nike, що випускає одяг під брендом Jordan.

На двадцять першому місці знаходиться протеже Опри Вінфрі, ведучий телешоу доктор Філ МакГроу.

Двадцять друге місце посідає Стівен Спілберг, якому досі приносять прибуток кінохіти,як то "Щелепи" чи "Парк Юрського періоду". Крім того, режисер одержує частку від продажу квитків у тематичні парки Universal.

На двадцять третій сходинці опинилася Елен ДеДженеріс, ведуча однойменного шоу та суддя конкурсу American Idol. Двадцять четверта позиція належить телеведучому Девіду Леттерману, а двадцять п'ята - режисеру Тайлеру Перрі.

Далі йдуть Дженіфер Аністон, співачка Pink, баскетболіст Леброн Джеймс, тенісист Роже Федерер. Тридцяте місце посідає Бред Пітт.

Красунчик Пітт закриває третю десятку

Мільярдер Дональд Трамп цього року дістався лише 33-ї сходинки. Тридцять восьме місце має гурт "AC/DC". На 46-у місці актор Бен Стіллер, на 56-у - Том Круз, на 70-у - Сара Джессіка Паркер, на 71-у - Леонардо ДіКапріо, на 81-у - тенісистка Марія Шарапова.

Найдорожча супермодель Жізель Бюндхен, як не дивно, посіла лише 85-у сходинку, а Кейт Мосс - 91-у.

Серед цьогорічних карколомних "падінь" є актор Уілл Сміт. Посівши торік 11-е місце із 45 мільйонами прибутку, король блокбастерів цього року вилетів зі списку, бо не знявся у жодному новому фільмі.

Не потрапив до топ-100 й репер 50 Cent, який у минулорічному списку посідав 50-е місце із вагомим прибутком у 20 мільйонів доларів. Його останній альбом "Before I self destruct" розійшовся лише у 500 тисячах копій, та й сам музикант був поза увагою, доки скидав вагу задля того, аби зіграти хворого на рак спортсмена у стрічці "Things fall apart".

І навпаки, акторському дуету із "Сутінків" Крістін Стюарт та Роберту Паттінсону, які потрапили до топ-100 вперше, вдалося посісти досить високі 50-у та 60-у сходинки.

Сама ж авторка саги про вампірів, письменниця Стефані Майєр, посіла цього року 59-у сходинку в рейтингу. Її ж "колега" Стівен Кінг опинився на 69-у місці.

Фото АР та Wordpress.com

Реклама:

Головне сьогодні