У Свірзькому замку пропонують створити готель та картинну галерею

— 12 липня 2010, 15:10

"Через брак коштів, замки не отримують належного фінансування. Такий об'єкт не може стільки років стояти без охорони, без якоїсь перспективи", - заявив заступник голови Львівської облдержадміністрації Володимир Губицький.

"Тому питання концесії, на мою думку, зможе вирішити цю проблему, якщо буде реальний концесіонер. Концесія - засіб, через який ми можемо знайти кошти та вдихнути життя в замки", - пояснив він.

Під час зустрічі з представниками Національної спілки архітекторів України у п'ятницю Губицький їх, що у майбутній угоді з концесіонером будуть окремо відображені преференції для спілки.

За його словами, у Свірзькому замку облдержадміністрація пропонує ймовірним концесіонерам створити готельно-відпочинковий заклад з використанням певних приміщень під картинну галерею.

"При виборі концесіонера облдержадміністрація ретельно перевірятиме банківські гарантії платоспроможності. Гарантійні листи братися до уваги не будуть", - зауважив Володимир Губицький.

Крім цього, заступник губернатора розповів, що до конкурсу з визначення концесіонера вже повністю готовий замок у Старому селі - готовий увесь пакет документів, підписане розпорядження про створення конкурсної комісії, а у газеті опубліковане оголошення про конкурс.

"По Свірзькому замку ці роботи ми лише починаємо", - додав Володимир Губицький.

За матеріалами прес-служби Львівської облдержадміністрації

Реклама:

Головне сьогодні