Українські оператори відключать всі "сірі" iPhone від зв'язку

— 14 липня 2010, 12:25

Український державний центр радіочастот в черговий раз застерігає українців від покупки телефонів марки iPhone. Мовляв, новомодний пристрій через декілька місяців може стати не потрібним і перетвориться на дорогу іграшку.

iPhone на сьогоднішній день в Україні не сертифікований. Тому, згідно законодавства, не може бути ввезений на територію України та реалізований через торгову мережу.

А при підключенні до мережі цей телефон оператор внесе до так званого "сірого" списку і згодом назавжди припинить його обслуговування, передає прес-служба відомства.

Без жодних проблем працюватимуть в Україні тільки ті телефони марки iPhone, які ввезені громадянами з-за кордону або отримані ними в міжнародних поштових відправленнях для власних потреб (нагадуємо, що можна ввезти два телефони).

[L]Звичайно, що, крім цього, ці телефони мають бути зареєстровані в узагальненій базі даних кодів МЕІ мобільних терміналів, які веде Український державний центр радіочастот.

Нагадаємо, 13-го червня 2010 року набув чинності закон "щодо здійснення державного нагляду в галузі зв'язку".

Закон передбачає додаткові повноваження для Державної інспекції зв'язку щодо проведення перевірок суб'єктів господарювання, зокрема, дотримання ними умов реалізації засобів зв'язку.

До слова, наразі у вітчизняних інтернет-магазинах з'явилося багато пропозицій щодо продажу сучасної марки мобільних телефонів iPhone за вигідними цінами.

Декілька днів тому і газета "Сегодня" повідомила, що телефони цієї марки (попередня ціна - від $2000 до $2700 за апарат, а в США офіційна ціна новинки - від $199 до $299) надійдуть в офіційний продаж як мінімум через тиждень.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні