Серцебиття мами "синхронізується з плодом"

— 23 липня 2010, 10:41

Вчені з британського Університету Абердіна вважають, що це прокладає шлях для нової техніки виявлення відхилень розвитку під час вагітності.

Вони сказали, що якщо у матері і зародку такої синхронізації не відбувається, то це може свідчити, що у розвитку щось не так, повідомляє Бі-Бі-Сі.

[L]

Доктор Марко Філь, один із групи вчених з Університету Абердіна, які працювали над дослідженням, розповідає: "Вагітні матері часто повідомляють про особливий зв'язок зі своєю дитиною. Проте досі не було свідчень, що цей зв'язок відображається у серцебитті".

Нові дослідження засвідчують, що синхронізація між биттям серця матері та плоду, має місце тільки тоді, коли мати ритмічно змінює дихання.

Доктор Філь додав: "Важливо відзначити, що явище не виникає, якщо мати дихає нормально. Хоча наші дослідження показали, що синхронізація між плодом і серцебиттям матері можуть виникнути за нормальних умов, але це може бути випадковим, а не через фактичний фізіологічний зв'язок".

Результати цього дослідження в даний час використовуються в лікуванні вагітних жінок в Інституті мікротерапаії у Вітт-Herdencke університеті в Німеччині.

Реклама:

Головне сьогодні