На "Параді кохання" у Німеччині затоптали 19 людей, 300 поранені

— 26 липня 2010, 12:12

Цього року безкоштовний фестиваль "Love Parade" проходив у місті Дуйсбург. На нього з'їхалося близько 1,5 мільйона людей.

Що саме сталося в суботу під час фестивалю техно, ще має з'ясувати слідство. За попередніми даними, люди загинули під час масової тисняви і паніки на території, де проводився захід.

У Німеччині лунає нищівна критика на адресу організаторів. Насамперед, йдеться про те, що шлях до занедбаної станції вокзалу, куди мали пройти учасники фестивалю, пролягав через вузький тунель, тож, тисняву можна було передбачити.

Більшість жертв затоптали до смерті саме на вході до тунелю. Поліція закрила вихід з тунелю і наказала тим, хто намагався увійти, повернути назад, але почалася паніка.

Очевидці кажуть, що намагалися попередити поліцію перед тим, як сталася товкотнеча, що в тунелі забагато людей, але кажуть, що влада проігнорувала їхні попередження.

Посадовці кажуть, що службам порятунку було важко дістатися до поранених через величезні натовпи.

Тим часом слідство у цій справі триває, поліція не поспішає оголошувати передчасні висновки.

Перший "Парад кохання" пройшов у Берліні в 1989 році. Дуйсбург цього року приймав його уперше.

Один з організаторів "Параду кохання" Райнер Шаллер заявив, що більше цей фестиваль проводитися не буде. "Слів бракує, аби пояснити всю глибину потрясіння", - сказав Шаллер, коментуючи інцидент.

За матеріалами "Німецької хвилі" та Бі-Бі-Сі

Реклама:

Головне сьогодні