40% українців готові емігрувати за один мільйон гривень

— 26 липня 2010, 14:57

Назавжди залишити територію України за мільйон гривень зголосилися 39,7% учасників опитування, яке провела компанія iVOX Ukraine.

Усього були опитані 1000 інтернет-користувачів з різних регіонів України. Респондентів попросили відповісти на запитання, чи погодилися б вони виїхати з України в іншу країну і не повертатися ніколи, якби їм заплатили за це один мільйон гривень.

У результаті 39,7% опитаних відповіли на це питання ствердно. Більш того, 8,4% респондентів самі б доплатили, щоб ніколи не повертатися в Україну. Натоміть 51,8% не погодилися б за мільйон гривень назавжди залишити країну.

Цікаво, що більш схильними до переїзду в іншу країну виявилися жінки - таким 42,3%, против 37,8% чоловіків. А от 53,4% чоловіків не купилися б на мільйон.

Також прикметно, що більш молоді респонденти частіше заявляють про готовність залишити Батьківщину за мільйон (41% опитаних у віці від 18 до 29 років). Не набагато менше таких бажаючих серед аудиторії віком від 45 до 59 років - 35,7%.

Доплатити за виїзд серед молоді готові 9,1%. При цьому 57% респондентів у віці від 45 до 59 років проти того, щоб змінити Україну на іншу державу навіть за мільйон гривень.

Якщо слідкувати за географією готових до еміграції, то представники східних регіонів більш схильні попрощатися з Україною: 45,6% жителів Сходу України готові виїхати за мільйон гривень.

Крім того, 11,3% жителів Півдня України (більше, ніж в інших регіонах) мають намір ще і доплатити, щоб ніколи не повертатися в країну.

У той же час більшість жителів Києва (61,1%) не погодилися б переїхати в іншу країну за мільйон. Проте 31% киян відповіли ствердно на питання соціологів. Схожа тенденція спостерігається і в західних областях (36,8% - погодилися б, 56,1% - ні).

Дослідження проводилося методом онлайн-інтерв'ю з використанням панелі іVOX. Вибірка складає 1000 анкет. Структура вибірки відповідає складу інтернет-користувачів України за віком, статтю і регіоном проживання. Статистична похибка не перевищує 3%.

За матеріалами Кореспондент

Реклама:

Головне сьогодні