KADETY.COM.UA - життя у стилі "К"

До дитячого інтересу по-серйозному поставилися педагоги київського Ліцею № 23. Там школярі досить наполегливо просили – "хочемо також бути кадетами".

"Ідея створення повноцінної кадетської освіти виникла у наших дітей, які захопилися телесеріалом "Кадети".

Прохання було настільки наполегливим, що нам не залишилось нічого іншого, як виконати цей соціальний запит. За підтримки Київської влади, ліцею ім. Івана Богуна, Асоціації кадетської співдружності з’явився перший в Україні повноцінний кадетський клас.

У 2009-му наші кадетські класи формувалися лише з учнів 7-8 класів. А починаючи з 2010-го, кадетська освіта починатиметься вже з першого класу. Набір дітей і досі триває" - розповіла директор ліцею № 23 Наталія Головіхіна. Вона пояснила, що повноцінне кадетське навчання – це, коли класи формуються виключно з хлопців.

Директор ліцею № 23 Наталія Головіхіна

Адже в Києві вже є кадетські класи в окремих навчальних закладах, але вони дотримуються лише частини справжніх кадетських традицій.

З цьогорічних першокласників-кадетів розпочнеться відтворення відомого в історії Київського Володимирського кадетського корпусу. Для хлопців пошито форму, яка повністю відтворює історичний аналогічний одяг. Загалом кадетський ліцей одягати дітей у три різнопланові формати - буденний, парадний та зимовий.

Для хлопців пошито форму, яка повністю відтворює історичний аналогічний одяг

Майже, як в армії. Сучасні кадети, як колись їх попередники житимуть в самому ліцеї. Тут передбачений повний пансіон. У корпусах капітальний ремонт, зручні спальні кімнати, нові санвузли, тренажерні зали, спортмайданчики і таке інше. Одну кімнату ділитимуть 2-4 хлопчаки. Вже першого вересня ліцей заселиться 50-ма юними кадетами.

У корпусах капітальний ремонт...
...нові санвузли
Одну кімнату ділитимуть 2-4 хлопчаки

Кадетська підготовка дітей відрізняється від традиційної школи низкою особливостей. "Кадети, передусім – це дисципліна та порядок, самоорганізація. Дитина, вихована у кадетському дусі краще пристосована до життя, краще орієнтуватиметься у своїх майбутніх кар’єрних та життєвих перспективах. Юнаків виховуватимуть у дусі народних звичаїв, патріотизму до Батьківщини, вільних поглядів на будь-які, в тому числі, політичні переконання.

Кадети, передусім – це дисципліна та порядок, самоорганізація

Крім того, у багатьох хлопців є мрія стати моряками, пілотами, військовими і кадетське виховання дозволить цим мріям здійснитись.

Україні потрібно виховувати справжніх чоловіків, офіцерів. До речі, Асоціація кадетської співдружності неодноразово проводила на цю тему семінари у Москві, Санкт-Петербурзі, Білорусії", - зазначила директор Ліцею Наталія Головіхіна.

За її словами, більшість педагогів та батьків нині переконані, що саме школи повного року або їх ще називають повного пансіону здатні розв’язати проблему дитячої бездоглядності та впливу "вулиці" на дітей.

Донедавна батькам не було куди віддати сина, щоб він зростав ізольований від вулиці і виховувався в дусі військової дисципліни, загартовувався з перших днів шкільної освіти.

Кадетські традиції – це не лише Росія та Україна. Кадетів готують навчальні заклади у багатьох інших країнах світу - в Алжирі, Сербії, Великобританії і навіть у США. Педагоги Ліцею № 23 запевнили що перший повноцінний кадетський клас в Україні вивчатиме досвід усіх кадетів світу, але й також перейматиме традиції національного військового виховання, зокрема, традиції козаків. Девіз усіх кадетів: "Життя – Вітчизні, честь - нікому".

Девіз усіх кадетів: "Життя – Вітчизні, честь - нікому"

Для дітей першого класу навчання в стилі кадетів, посвята у кадети, погони – це своєрідна гра. Але через цю гру діти починають усвідомлювати, ким вони хочуть бути. Ця гра дає дисципліну. Дитина у формі з погонами відчуває певну відповідальність, такий підхід зобов’язує. Навчання у кадетських класах дозволяє надати дітям освіту понад обсяг, адже Ліцей є навчальним закладом повного року.

"Ми вивчаємо історію кадетів в Україні і хочемо до неї наблизитись", -говорить директор Наталія Головіхіна

"Ми вивчаємо історію кадетів в Україні і хочемо до неї наблизитись. Адже у Києві колись був найбільш розвинений кадетський рух.

Хто читав "Дні Турбіних", певно пам’ятає про кадетів Володимирського корпусу", - підсумувала Наталія Головіхіна.

На її переконання, у перспективі кадетський клас перетвориться на повноцінний кадетський ліцей.

Детальна інформація на сайті kadety.com.ua

Реклама:

Головне сьогодні