Дані 100 мільйонів користувачів Facebook з'явилися в інтернеті

— 29 липня 2010, 11:24

Рон Боулз, який зібрав і опублікував ці відомості, одержав інформацію про користувачів Facebook, яку вони самі ж залишили у відкритому доступі.

Список, що можна знайти в інтернеті, містить імена користувачів, їхні облікові записи та адреси у мережі, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Боулз стверджує, що опублікував цей список для того, щоб люди і компанії відповідально ставилися до інформації про своє приватне життя. Компанія Facebook, однак, стверджує, що вся ця інформація і так вільно доступна.

За словами представників компанії, люди, що користуються Facebook, самі вирішують, яку інформацію про самих себе вони хочуть зробити доступною, кому і коли.

"Особистих даних у цьому списку немає", - запевняють у Facebook.

Разом з тим, Саймон Девіс, представник контролюючої організації Privacy International, зазначив, що Facebook давно попереджали, що щось подібне незабаром станеться.

За його словами, Facebook мала бути готовою до такого нападу і вжити відповідних заходів.

Цього року багато користувачів Facebook скаржилися, що процес, за допомогою якого людина вирішує, яка конкретно інформація може бути загальнодоступною - занадто складний і заплутаний.

У відповідь на цю критику Facebook ввела простіші правила. Проте, кожен користувач як і раніше має особисто вказати, яка саме інформація про нього не повинна бути загальнодоступною.

Але, за словами Девіса, теперішня публікація даних про користувачів Facebook демонструє необхідність того, щоб вся інформація була від початку приватною.

Проте, він зауважує, що зараз і справді була опублікована лише загальнодоступна інформація, а не особисті телефони або адреси користувачів.

Як відомо, у липні кількість користувачів Facebook досягла 500 мільйонів.

Реклама:

Головне сьогодні