Полотно Рубенса з колекції сім'ї принцеси Діани продали за 9 мільйонів

— 7 липня 2010, 13:28

Картина пензля Пітера Пауля Рубенса "Полководець, який споряджається в битву", що належала родичам принцеси Діани, продана на аукціоні Christie's за 9 мільйонів фунтів стерлінгів.

Робота Рубенса, що зберігалася в сімейному маєтку Спенсерів, було топ-лотом аукціону "Старі Майстри і мистецтво XIX століття", проведеного в Лондоні ввечері 6-го липня, пише Лента.ру.

До початку торгів "Полководця, який споряджається в битву" планувалося продати за 8-12 мільйонів фунтів стерлінгів.

Сім'я Спенсерів вирішила розлучитися з картиною Рубенса, щоб отримати кошти для завершення реставрації фамільного маєтку в Нортгемптонширі, де похована принцеса Діана.

У числі інших найбільш значимих лотів, виставлених на аукціоні Christie's ", була робота Джованні Гверчіно "Цар Давид". Картина, також належала Спенсерам, пішла з молотка за 5,2 мільйона фунтів стерлінгів.

Більше 5 мільйонів фунтів вдалося виручити і за "Портрет Сигізмунда Балдінгера" пензля Георга Пенца. Полотно продано за 5,6 мільйона фунтів при попередній оцінці в 5-8 мільйонів.

Всього на вечірніх торгах 6-го липня покупцям були запропоновані 67 лотів - 47 з них вдалося продати. Сумарна виручка торгів перевищила 42,3 мільйона фунтів стерлінгів.

Christie's проведе 7-го липня ще один аукціон, на якому будуть представлені виключно лоти з маєтку Спенсерів.

Реклама:

Головне сьогодні