Міноборони Таджикистану не спішить рятувати українських альпіністів

— 11 серпня 2010, 11:28

Вертоліт мав вилетіти у середу о 5 ранку за таджицьким часом (2 години ночі за українським). Цього, однак, не сталося. "Уряд Таджикистану нічого не коментує. Міноборони веде якусь гру, обіцяє вертоліт і не дає", - повідомила Любов Монсар.

За офіційною версією, що озвучив консул України в Таджикистані, вертоліт ремонтують і до обіду він вилетить, повідомляє KyivPost. Натомість Монсар вважає, що це просто зручна відмовка й у Міноборони просто не хочуть нікуди летіти.

[L]

За останніми даними, в МНС Таджикистану знайшли ще один вертоліт. Раніше вони повідомляли, що єдиний на всю країну транспорт, здатний провести рятувальну операцію, є тільки в Міністерства оборони.

"Тепер я намагаюся переоформити гарантійний лист від страхової на якогось Тимура, якого мені рекомендував полковник МНС. Полковник зараз у Фанських горах. Він запевнив мене, що Міноборони робити нічого не буде", - розповіла Любов Монсар.

Трагедія з групою українських альпіністів сталася ще 31 липня. Тоді з перевалу Південний Девлохан зірвався досвідчений київський інструктор, майстер спорту України Олег Монсар.

Учасники групи, що залишилися, Олексій Ващенко та Олексій Никоненко, залишилися практично без спорядження і зв'язку. Вони очікують на вертоліт. Стан одного з учасників групи критичний.

Реклама:

Головне сьогодні