Майже половина туристичного ринку в Україні знаходиться в тіні

— 11 серпня 2010, 17:13

"Близько 40-50% туристичного ринку сьогодні знаходиться в тіні", - заявив Сємкін на прес-конференції в середу.

За його словами, причина цього в тому, що в багатьох туристичних компаніях керівниками або засновниками є іноземні громадяни, а вони "приїхали працювати не на нашу країну, не платити нам податки".

Такі компанії зацікавлені у виведенні коштів за межі України для будівництва нових готелів у курортних зонах інших держав, переконаний представник Держслужби туризму і курортів.

[L]

Сємкін відзначив, що за даними Держслужби, тільки за минулий рік 10 вітчизняних туроператорів вивезли з України туристів, які залишили за кордоном 10 млрд. грн.

Він додав, що Держслужба вже звернулася з цього питання до правоохоронних органів для проведення відповідного розслідування.

"Ми звернулися до Генпрокуратури, яка зараз проводить певне розслідування, до Міністерства внутрішніх справ, яка також працює над цією проблемою", - пояснив Сємкін.

Говорячи про шляхи вирішення проблеми, представник Держслужби зазначив, що одним з них може бути введення підзвітного документу - так званого туристичного ваучера.

З його допомогою, за словами Сємкіна, турфірма вже не зможе занизити дані по обслуговуванню туристів, і таким чином у державний бюджет будуть надходити податки.

За матеріалами "Інтерфакс-Україна"

Реклама:

Головне сьогодні