Крим закрили для туристів

— 13 серпня 2010, 12:25

У Криму введений жорстку заборону на відвідування лісу і порослих лісом гір через надзвичайно високу пожежну небезпеку. Спека залишається під 40, і оптимістичних прогнозів на найближчий час метеорологи не дають.

На всіх підступах до заборонених зон шлагбауми і пости - перекрито близько 500 доріг. Цілодобово чергують мобільні групи МНС, ДАІ, міліції та внутрішніх військ, і по кілька разів за день ліс облітає вертоліт лісової пожежної охорони.

Наразі закрито доступ до популярних туристичних місць - на Ай-Петрі і Аю-Даг, до водоспаду Джур-Джур, до печер і каньйонів, пише "Сегодня".

Лісничі разом з рятувальниками і міліцією у примусовому порядку евакуюють із зони пожежного ризику спортсменів і туристів, які вже встигли розбити наметові містечка.

"Міра вимушений, і термін заборони на відвідування лісів залишиться як мінімум до середини осені", - упевнений прес-секретар Рескому АРК з лісового і мисливського господарства Максим Головань.

За словами речника, дуже довго вмовляли згорнути намети в Білогірському районі севастопольських ушуістов. У них в лісі був табір з 25 наметів.

Також лісничі разом з міліцією "згорнули" наметовий табір у Бахчисарайському районі, біля села Трудолюбівка, де знаходилися більше 350 чоловік, у тому числі - іноземці, і 200 наметів з туристичної стоянки Аян-Дере поблизу Алушти.

А на Ангарському перевалі достроково завершилися дитячі міжнародні змагання зі спортивного орієнтування - хлопців на автобусах вивезли до моря і тимчасово розмістили в школі села Рибальське.

Начальник ГУ МНС у Криму Олександр Мазілін повідомив, що, незважаючи на заборони, знаходяться "спритні підприємці", які намагаються підвозити туристів в об'їзд постів.

Глава кримського уряду Василь Джарти заявив, що турфірми, які організовують екскурсії в ліси, будуть позбавлені ліцензій.

Але деяких туроператорів це не лякає. Вони запрошують до поїздки вихідного дня з відвідуванням заказника Аю-Даг, водоспаду Джур-Джур, мису Меганом та інших заборонених визначних пам'яток. Працює і канатна дорога Місхор-Ай-Петрі, а на плато щосили димлять мангали.

Реклама:

Головне сьогодні