Чоловіки-начальники кращі за жінок - експерти

— 13 серпня 2010, 16:26

Фахівці британської рекрутингової компанії UKJobs.net опитали близько 3 тисяч осіб. Три чверті чоловіків заявили, що надають перевагу керівникам чоловічої статі. Із ними погодилися дві третини опитаних жінок - мовляв, чоловіки висловлюються чіткіше, одразу переходять до суті питання, тож з ними значно легше мати справу.

"Неймовірно, чоловіки та жінки цілком зійшлися на тому, що з чоловіків виходять кращі начальники - 63% жінок а 75% чоловіків", - розповів представник UKJobs.net Девід Браун виданню The Daily Mail.

"Це свідчить про те, що, хоча жінки і є більш ніж здатними просунутися до керівної посади, їм бракує деяких ключових навичок, що потрібні, аби бути хорошим босом. Ніхто не каже, що жінки недостатньо розумні для того, аби займати вищі посади, це далеко не так", - запевнив він

На думку респондентів, жінкам-начальницям бракує врівноваженості, вони нездатні лишити вдома свої особисті проблеми, надто захоплюються суперництвом та полюбляють пліткувати про колег.

Чоловіки ж воліють не вплутуватися в офісні інтриги, також їм не притаманні якісь приховані наміри.

Чверть жінок звинуватила своїх начальниць у підступності, а третина респондентів вміє безпомилково визначати, коли в їхніх босів-жінок "критичні дні" - через їхні зміни настрою.

Серед інших негативних оцінок, що їх респонденти дали жінкам-начальницям, є також те, що вони відлюдькуваті й надто переймаються своєю зовнішністю.

Втім, саме керівники-жінки виявляються більш дружніми та розуміючими, коли їхні підлеглі, наприклад, потребують якогось часу, аби наглянути за своїми дітьми.

"Ми не маємо забувати, що третина опитаних таки сказали, що із жінками працювати краще", - констатує Браун.

За підрахунками дослідників, середній британський службовець мав двох начальниць та трьох начальників. Третині опитаних доводилося звільнятися з робити саме через негаразди із керівником.

Реклама:

Головне сьогодні