Гімн України російською обурив "кримчан"

— 16 серпня 2010, 12:44

Відеоролик, у якому росіяни співають гімн України, викликав обурення громадського руху у Севастополі "За единую Русь". Лідер організації Володимир Тюнін заявив, що росіяни показані у принизливому світлі, пише ВВС.

Нагадаємо, віднедавна на телеканалі "Інтер" транслюються відеосюжети, у яких представники різних національностей співають рідною мовою гімн України.

Національний гімн "Ще не вмерла України і слава, і воля..." звучить 14-ма мовами національностей, які живуть в Україні: росіян, білорусів, євреїв, вірменів, угорців та інших.

"Євреї показані в школі, вірмени за роботою, грузини на танцювальних підмостках, цигани в полі, з гітарою. У всіх сповнені натхнення, розумні обличчя і правильна мова. А росіяни навпаки - головний герой спить на вулиці, прокидається, чухає низ живота, сам неголений, у сорочці й морському кашкеті, встає і п'є розсіл. А потім з'являється компанія з гармошкою. Гармоніст у якихось шортах, босоніж, неголений і обличчя в усіх, м'яко кажучи, ненатхненні", - заявив обурений активіст громадського руху Володимир Тюнін.

[L]Від імені жителів Севастополя організація "За единую Русь" вимагає від президента Віктора Януковича припинити трансляцію роликів на телеканалі "Інтер" і почати розслідування за фактом публічної образи національної гідності російськомовного населення України.

Марк Гресь, який є автором сценарію відеосюжетів про гімн, каже, що намагався створити образи, з якими у більшості асоціюються ті чи інші нації.

"Скажімо, угорці асоціюються із гуляшем, вірмени - із чоботарями, адже у Києві досі велика частина діаспори займається чоботарством", - зауважив Гресь.

За словами сценариста, він спілкувався із різними громадами, аби не образити гідність цих народів. У роликах знімалися також представники цих громад. Однак Гресь нічого не каже, як народилася ідея зобразити росіян.

Реклама:

Головне сьогодні