Музикант одержав листа від Джона Леннона із запізненням на 34 роки

— 16 серпня 2010, 14:00

Леннон звернувся до тоді ще молодого й маловідомого музиканта у 1971-му, лише за кілька місяців після того, як The Beatles припинили своє існування, повідомляє The Telegraph.

Приводом для цього стало інтерв'ю з 21-річним Тілстоном, яке тоді прочитав Леннон. У ньому юнак висловлював побоювання, що досягнувши багатства, він вже буде нездатен писати яскраві пісні.

Тож у своєму листі Леннон запевнив молодого колегу, що гроші не здатні змінити важливих речей у житті.

[L]

"Багатство не змінює твоє сприйняття, образ мислення... Єдина різниця, загалом, полягає в тому, що ти не маєш турбуватися про гроші, їжу, дах тощо. Але інші переживання - емоції - стосунки - такі ж самі, як і в будь-кого", - написав тоді Леннон.

"Я знаю, я був багатим та бідним, і Йоко також", - додав він.

У листі, підписаному "З любов'ю, Джон та Йоко", був навіть тодішній телефон Леннона.

Послання Леннона надійшло до вже неіснуючого журналу, тому до Тілсона вчасно не потрапило. Лише п'ять років тому із адресатом зв'язався колекціонер, який хотів перевірити, чи лист справжній.

Те, що Леннон справді його писав, пригадала й 77-річна Йоко Оно.

"У його (листа) написанні Джон відобразив свій настрій на той момент", - зазначила вона.

"Цей лист дуже особливий, бо він написаний до іншого музиканта. Не бажаючи здатися напоумливим, він (Леннон) зробив свій почерк химерно незграбним та художнім, з точки зору каліграфії. Приємно бачити це після всіх цих років. Мені подобається", - зазначила вдова Леннона.

Протягом своєї музичної кар'єри Тілстон, якого шанувальники вважають другим Родом Стюартом, записав більше 20 альбомів.

"Я відчуваю, що це був наче братерський лист. Не ворожий, а зі словами поради. Якби я одержав його багато років тому, молодий я, певно, подзвонив би йому", - каже Тілстон.

Наразі лист, що коштує тепер близько 11 тисяч доларів, перебуває в руках американського колекціонера.

Реклама:

Головне сьогодні