Біологи врятували ведмежа із контейнера. Відео

— 16 серпня 2010, 17:08

Чорна ведмедиця з двома малятами шукала їжу на смітнику, аж раптом один з її дитинчат запхав голову у контейнер, повідомляє The Daily Mail.

Малюка, що потрапив до халепи, помітили тамтешні мешканці й повідомили природоохоронцям. Втім, вистежити та упіймати ведмежу родину виявилося нелегко - мама-ведмедиця старанно оминала усі пастки.

"Це було легше сказати, аніж зробити. Було дуже добре, що мешканці телефонували нам, щойно бачили ведмедів, проте, здавалося, ми завжди були позаду на 20 хвилин", - розповідає біолог з Комісії Флориди з охорони риб та диких тварин Майк Орландо.

Минуло більше тижня й команда рятувальників почала вважати, що маля вже померло. Коли ж врешті біологи знайшли ведмедицю із малюками, у самицю довелося вистрелити транквілізатором. Малюка упіймали й зняли з його голови контейнер.

Клишонога родина пробула у полоні одну ніч, доки ведмедиця не прокинулася, а тоді тварин було завезено до віддаленого куточка лісу й випущено на волю.

"Хоча історія виявилася зі щасливим кінцем, вона є правдивою ілюстрацією найгіршого, що може статися, коли дикі тварини дістаються смітників", - зауважують представники природоохоронної організації.

Реклама:

Головне сьогодні